elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Alaquàs analitza la figura del doctor Faustí Barberà i l’autogovern valencià

Alaquàs analitza la figura del doctor Faustí Barberà i l’autogovern valencià - (foto 1)

    El Castell d’Alaquàs va acollir ahir la taula redona que sota el títol “Faustí Barberà i l’autogovern valencià” va estar organitzada per analitzar i donar a conèixer la figura d’aquest mestre d’Alaquàs conegut per ser un gran defensor dels drets i de l’autogovern valencià.

    La taula redona va estar presentada i moderada per l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos i en ella van participar el Secretari Autonòmic de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira, el diputat a les Corts Valencianes, Fran Ferri, l’historiador i Mestre de la Universitat de València, Rafa Roca i el vicepresident de Lo Rat Penat, Fernando Millán.

    En les intervenció es va posar de manifest la personalitat del doctor Faustí Barberà (Alaquàs, l'Horta, 19 de desembre de 1850 - València, 5 de gener de 1924), metge, erudit i polític valencià que va destacar pels seus estudis pioners en el tractament de les persones sordmudes. Els ponents van analitzar també el seu treball a favor dels drets i l’autogovern valencià i van parlar sobre el procés de l’Estatut d’Autonomia.

    Subir