13 de julio de 2020 13/7/20

Alaquàs adjudica les 76 parcel·les de la primera fase de la xarxa d’horts urbans

Alaquàs adjudica les 76 parcel·les de la primera fase de la xarxa d’horts urbans - (foto 1)
  • Els llistats d’adjudicataris es podran consultar a partir de demà a la pàgina web de l’Ajuntament d’Alaquàs

MÁS FOTOS
Alaquàs adjudica les 76 parcel·les de la primera fase de la xarxa d’horts urbans - (foto 2)

Alaquàs ha celebrat hui dimecres el sorteig públic de les parcel•les de la primera fase de la xarxa d’horts urbans a través del qual s’han adjudicat un total de 76 horts urbans ubicats en la parcel•la rústica anomenada “L’Hortet de Ramon”, en la partida de la Sequieta, junt a les instal•lacions municipals esportives del Terç. Aquestes parcel•les estaran destinades a horts urbans per a ús dels veïns i veïnes amb l’objectiu de fomentar entre la ciutadania la pràctica de l’agricultura.

L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, ha estat present en aquest sorteig per tal de felicitar els i les adjudicataris i ha valorat la iniciativa com a molt positiva per l’objectiu que persegueix que no és altre “que fomentar entre la ciutadania la pràctica de l’agricultura com a funció educativa”.

Els horts s’adjudiquen per un període de dos anys a través de diversos procediments. Dels primers 76 horts urbans d’Alaquàs, 4 parcel•les han estat reservades per als centres educatius d’Alaquàs que ho han sol•licitat i 1 parcel•la per a l’Associació de Minusvàlids Artesans AMIAR, de manera que puguen incorporar l’hort urbà al programa escolar com un element imprescindible per a l’aprenentatge de diverses disciplines, explotant la seua funció educativa.

Les 70 parcel•les restants han entrat en sorteig, tenint preferència les persones desempleades d’Alaquàs. D’aquesta manera, s’han adjudicat 37 parcel•les per a aturats, 18 per al jubilats i pensionistes i 15 per al públic en general.

Totes les parcel•les s’articularan en base a un passeig central on s’instal•laran plantes aromàtiques. Hi haurà també una zona d’esbarjo amb taules i cadires per a les famílies, una aula ecològica on s’impartiran cursos de formació i jornades de sensibilització i una zona de compostatge. Paral•lelament a la seua posada en marxa, l’Ajuntament durà a terme cursos de formació i jornades de sensibilització.

La xarxa d’horts urbans d’Alaquàs té una extensió en esta primera fase de 7.688 metres quadrats. La seua dotació ha estat fruït d’un acord entre l’Ajuntament i els propietaris veïns i veïnes d’Alaquàs, que han realitzat un gran esforç per a la posada en marxa d’aquesta iniciativa que pretén fomentar la participació ciutadana, el desenvolupament sostenible, l’educació ambiental i la recuperació de l’agricultura tradicional i ecològica, promovent les relacions i l’intercanvi generacional.

El Ple de la Corporació Municipal va aprovar inicialment el passat mes de març, amb els vots a favor de PSPV-PSOE, Bloc-Els Verds i regidors no adscrits i les abstencions del PP, l’Ordenança Reguladora del Procediment d’Adjudicació i Règim d’ús dels Horts Urbans Municipals d’Alaquàs. Una Comissió composada per tots els grups polítics, tècnics municipals i persones sensibilitzades amb el tema, han estat treballant en els últims mesos per a la seua posada en marxa.

Subir