elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Alaquàs adjudica les 76 parcel·les de la primera fase de la xarxa d’horts urbans

Alaquàs adjudica les 76 parcel·les de la primera fase de la xarxa d’horts urbans
  • Els llistats d’adjudicataris es podran consultar a partir de demà a la pàgina web de l’Ajuntament d’Alaquàs

MÁS FOTOS
Alaquàs adjudica les 76 parcel·les de la primera fase de la xarxa d’horts urbans - (foto 2)

Alaquàs ha celebrat hui dimecres el sorteig públic de les parcel•les de la primera fase de la xarxa d’horts urbans a través del qual s’han adjudicat un total de 76 horts urbans ubicats en la parcel•la rústica anomenada “L’Hortet de Ramon”, en la partida de la Sequieta, junt a les instal•lacions municipals esportives del Terç. Aquestes parcel•les estaran destinades a horts urbans per a ús dels veïns i veïnes amb l’objectiu de fomentar entre la ciutadania la pràctica de l’agricultura.

L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, ha estat present en aquest sorteig per tal de felicitar els i les adjudicataris i ha valorat la iniciativa com a molt positiva per l’objectiu que persegueix que no és altre “que fomentar entre la ciutadania la pràctica de l’agricultura com a funció educativa”.

Els horts s’adjudiquen per un període de dos anys a través de diversos procediments. Dels primers 76 horts urbans d’Alaquàs, 4 parcel•les han estat reservades per als centres educatius d’Alaquàs que ho han sol•licitat i 1 parcel•la per a l’Associació de Minusvàlids Artesans AMIAR, de manera que puguen incorporar l’hort urbà al programa escolar com un element imprescindible per a l’aprenentatge de diverses disciplines, explotant la seua funció educativa.

Les 70 parcel•les restants han entrat en sorteig, tenint preferència les persones desempleades d’Alaquàs. D’aquesta manera, s’han adjudicat 37 parcel•les per a aturats, 18 per al jubilats i pensionistes i 15 per al públic en general.

Totes les parcel•les s’articularan en base a un passeig central on s’instal•laran plantes aromàtiques. Hi haurà també una zona d’esbarjo amb taules i cadires per a les famílies, una aula ecològica on s’impartiran cursos de formació i jornades de sensibilització i una zona de compostatge. Paral•lelament a la seua posada en marxa, l’Ajuntament durà a terme cursos de formació i jornades de sensibilització.

La xarxa d’horts urbans d’Alaquàs té una extensió en esta primera fase de 7.688 metres quadrats. La seua dotació ha estat fruït d’un acord entre l’Ajuntament i els propietaris veïns i veïnes d’Alaquàs, que han realitzat un gran esforç per a la posada en marxa d’aquesta iniciativa que pretén fomentar la participació ciutadana, el desenvolupament sostenible, l’educació ambiental i la recuperació de l’agricultura tradicional i ecològica, promovent les relacions i l’intercanvi generacional.

El Ple de la Corporació Municipal va aprovar inicialment el passat mes de març, amb els vots a favor de PSPV-PSOE, Bloc-Els Verds i regidors no adscrits i les abstencions del PP, l’Ordenança Reguladora del Procediment d’Adjudicació i Règim d’ús dels Horts Urbans Municipals d’Alaquàs. Una Comissió composada per tots els grups polítics, tècnics municipals i persones sensibilitzades amb el tema, han estat treballant en els últims mesos per a la seua posada en marxa.

Subir