elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El Fra 2014 reuneix a Alaquàs més de 3.000 assistents

El Fra 2014 reuneix a Alaquàs més de 3.000 assistents

    El passat 30 d’agost van ser prop de 3.000 persones les que van ballar al Parc de la Sequieta al ritme de les guitarres de grups com KAKKMADDAFAKKA o THE PARROTS. Però el cartell va traure alguns grups més que van conquerir al públic com GIMNÀSTICA o GATOMIDI. Per a tancar aquest festival de rock que cada any porta noves sorpreses, el FRA va comptar amb l’ajuda dels ÁTOMOS DJ’s.

    L’Ajuntament d’Alaquàs va posar en marxa aquesta proposta musical fa 20 anys, que ha aconseguit perviure després d’èpoques de crisi amb la seua essència més pura: la gratuïtat. Els veïns i veïnes han pogut gaudir de música diversa i de propostes actuals un any més, encara que no han sigut els únics interessats en assistir a aquest esdeveniment cultural. També van acudir al FRA persones de diferents localitzacions de la Comunitat Valenciana i d’Espanya.

    KAKKMADDAFAKKA van fer ballar al públic sense donar descans. La seua vitalitat i energia, així com l’escenografia van convertir-se en protagonistes de la nit. La banda sorgeix en Bergen, aquesta banda influenciada per una àmplia gamma de gèneres, incloent elements del rock, hip-hop, reggae, disc, R&B i música house. Posseeixen dos addictius discos (Hest -2011- i Six months is a long time-2013- ) i un directe festiu són les seues armes.

    THE PARROTS és un trio de Madrid amb un rock’n’roll hereu de bandes de garage contemporani com The Strange Boys o Black Lips. Malgrat els clars referents, aquests joves madrilenys li donen a la seua música un enfocament molt personal a la seua música. Amb dos EP’s en el mercat, un autoeditat (“Aden Arabie“) i un altre que signa So Xic (“Dee Dee Dangerous”), han aconseguit llaurar-se una merescuda fama de directe fresc i divertit amb una nodrida parròquia de seguidors a Madrid i cada vegada més fans en altres llocs, dins i fora de les nostres fronteres.

    GIMNÀSTICA va nàixer l'any 2012 i està compost per Juanma (veu), Lucas (guitarra i cors) Dani (baix i cors), Manu (guitarra) i Elías (bateria). Sorgeix com a conseqüència de l'evolució d'un projecte anterior anomenat “Inquirio” amb el qual van gravar 2 discos i van realitzar quasi 200 concerts. Quan es disposaven a gravar el tercer disc, la banda va prendre un rumb diferent, més bailable i energètic i es van plantejar canviar de nom per a oferir un nou estil de música. Al maig del 2012 Gimnàstica va gravar Paracaidismo sota la producció de Pachi García (Alis) en Alisrecord. Un disc de 10 corts energètics i bailables que els ha portat a recórrer diferents punts geogràfics espanyols. Gimnàstica beu directament de fonts internacionals com The Strokes, Phoenix o Artic Monkeys sense deixar de costat matises del pop espanyol, combinant arrencades electrònics amb ritmes contundents.

    GATOMIDI va començar la seua carrera l'any 2010 i va ser aleshores quan aconseguí concerts a nivell local. Poc després es van decidir a compondre un disc, el que seria el seu primer àlbum: “Facing Destinity”. Les notes de les seues cançons han sonat des de València fins a Regne Unit on es van editar 5.000 còpies de la seua single “I believe”.

    Subir