Dimecres 21 de Febrer de 2018

-Compromís per Xirivella premia la Falla Sant Antoni :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Política -  xirivella
17/03/2017 | elperiodic.com  

Compromís per Xirivella premia la Falla Sant Antoni

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

Per quart any Compromís per Xirivella ha fet entrega del premi Socarrat a les Falles de Xirivella. El 2014 el premi va ser per a la Falla Teodor Llorente-Elcano, per la seua trajectòria i notable activitat fallera. En 2015 la Falla Sant Joan es va endur el premi per primar elements d'innovació i sostenibilitat en el monument de la falla major. L’any passat el premi se’l va emportar la Falla Mont de Pietat per la campanya solidària «Monyos rosa». Enguany el jurat del premi Socarrat ha volgut premiar el compromís de la Falla de Sant Antoni amb la renovació estètica dels monuments, de la mà d’artistes tan reconeguts com Emilio Miralles, i també la temàtica de la falla gran, centrada en l’ecologia.

«Amb el premi Socarrat volíem premiar i destacar els elements de les falles amb els quals ens trobem a gust i que mereixen ser subratllats i potenciats, com ara les activitats de caràcter solidari o els criteris mediambientals», explica Ricard Barberà, portaveu de Compromís i pròxim alcalde de Xirivella. «Enguany – continua Barberà– ens ho han posat difícil, en realitat totes les comissions han fet mèrits per emportar-se el premi. Per exemple, Teodor Llorente - Elcano ha apostat per construir la falla amb elements més tradicionals i menys contaminants; en Mont de Pietat han fet referència a un valor local com és la Mostra de Pallassos i Pallasses; la falla de Mestre Serrano té una potent crítica social; en la falla de Sant Joan, una escena critica els nostres companys Marzá, Oltra i Ribó; i en la falla de Dr. Gómez Ferrer, han fet un monument ben autocrític i continuen treballant per un barri que necessita la implicació de tot el veïnat. I no podem oblidar les activitats solidàries que totes les comissions realitzen durant tot l’any.»

Com ja és tradicional, la concessió del premi tingué lloc en acabar la passejada fallera, durant la qual membres de Compromís per Xirivella i simpatitzants van recórrer els sis monuments fallers i els casals, acompanyats pels Xirimiters de Xirivella. «Volem agrair a totes les comissions la simpatia amb què ens han rebut, com tots els anys, especialment a presidents i falleres majors, de vegades interrompent l’activitat que estaven fent en eixe moment per a explicar-nos la falla o com els anaven les festes d’enguany», explica Silvia Villena, secretària d’organització del col·lectiu.

 

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

15/02/2018 - Columna de Michel
Inestabilidad municipal en Burriana
14/02/2018 - Camins de l´Alcora
Carreras y caminatas por las montañas
18/02/2018 - Chuzos de Punta
Turismo de basura
17/02/2018 - Reflexionando, que no es poco
Dos crisis de complicada salida
12/02/2018 - La Columna de Jomeve
La contaminación (los coches eléctricos)
19/02/2018 - Editorial
Adéu al 5%
20/02/2018 - El Puntero
El salario de algunos Dioses
18/02/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Dimite el concejal que fue blanco de críticas desde el primer minuto

RSS elperiodic.com Xirivella
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil