elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Presentació del llibre “La persecució del Sant Càliç durant la Guerra Civil Espanyola”

Presentació del llibre “La persecució del Sant Càliç durant la Guerra Civil Espanyola”
    MÁS FOTOS
    Presentació del llibre “La persecució del Sant Càliç durant la Guerra Civil Espanyola” - (foto 2)

    El próxim dilluns 8 de juny, a les 19.30 h., en el Saló Constantí Llombart de Lo Rat Penat, es presenta el llibre “La Persecució del Sant Càliç durant la Guerra Civil Espanyola. Noves aportacions” del qual és autor el Prof. Jose Fco. Ballester-Olmos i Anguís.

    La presentació del llibre estarà a càrrec del Prof. Fernando Millán, director de l’Aula d’Història de Lo Rat Penat

    La publicació és el número 21 de la colecció “Quaderns de Divulgació- Punt d’encontre en la Cultura Valenciana”, i en ella, i en esta aportació, Lo Rat Penat vol sumar-se a l’iniciativa de l’Iglésia Valentina en la celebració de l’Any Sant Jubilar declarat per la Santa Sèu en commemoració de la reliquia del Sant Càliç que atesora la Catedral de Valéncia.

    Este llibre que naix de l’esperit investigador del Prof. Ballester-Olmos, ajudarà a redescobrir el Sant Càliç del Senyor a través del relat de les aventures tumultuoses que hagué de patir durant els anys de la Guerra Civil i de les persones que el cuidaren en aquell difícils moments.

    Tracta d’una joya de valor universal, el Sant Càliç del Senyor, vinculat des de fa segles a l’història dels regnes d’Aragó i de Valéncia. La trayectòria d’esta Sagrada Copa, que passà de Jerusalem a Roma i d’ací a Osca, segons la tradició reforçada per documents històrics, quedant amagat en el monasteri de Sant Joan de la Penya fins que, sabedor Martí l’Humà de que la relíquia se trobava en el recòndit cenobi jacetà, la demanà per a la seua capella privada i, aixina, fon traslladada en 1399 al palau real de l’Aljaferia de Saragossa i, després de passar un temps en Barcelona, fon duta al Palau Real de Valéncia a on se conservà fins a la seua donació pel rei Alfons el Magnànim a la catedral valentina en 1437.

    Subir