elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Lo Rat Penat edita en llengua valenciana el seu tradicional Calendari per al 2015

Lo Rat Penat edita en llengua valenciana el seu tradicional Calendari per al 2015

    Lo Rat Penat ha editat el Calendari de l’associació per a l’any 2015.

    L’acte de presentació se celebrarà el dia 19 de decembre, divendres, a les 20 h. en el Saló Constantí Llombart de Lo Rat Penat, carrer Trinquet de Cavallers, núm. 9 de la ciutat de Valéncia. Està prevista l’assistència del president de Lo Rat Penat, Enric Esteve, dels autors de l’almanac i dels representants del món cultural valencianiste. L’acte estarà presidit per la Regina dels Jocs Florals, Dª Paz Olmos Peris.

    El Calendari Lo Rat Penat 2015 recull les efemèrides valencianes més destacades i, a més, inclou un apartat lliterari format bàsicament per texts poètics i uns atres de prosa adaptats a les diferents époques de l’any. Per últim, es dedica un faldó en cada més per a la divulgació i reivindicació de la cultura, la llengua, l’història i la personalitat autòctones a través de chicotetes referències a diversos aspectes que van des de la lliteratura en llengua valenciana fins a les nostres festes i tradicions. Igualment se presentarà un calendari de taula en llengua valenciana que enguany s’ha fet una chicoteta recopilació gràfica sobre l’història de la Senyera Valenciana, la Bandera de tots.

    En l’apartat lliterari figuren texts d’Ampar Cabrera, Voro López, Nelo Pinyol, Zaït Moreno, Daniel Sala, Juanjo Serra, Josep Navarro, Aureli López, Sito Sanchis, Anfós Ramon, Vicent Ramon Calatayud i Joan Antoni Alapont.

    El Calendari editat per la Societat d’Amadors de les Glòries Valencianes tracta d’acostar als valencians, seguint la tradició llombartina, els actes i dates culturals més significatius del Regne de Valéncia.

    Subir