elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Universitat de València celebra un seminari sobre la nova disciplina del geomàrqueting

    L’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL) de la Universitat de València celebra aquest dijous, 18 de setembre, un seminari sobre aquesta nova disciplina. Les sessions es desenvoluparan a partir de les 16h, en el saló de graus de la Facultat d’Economia, i seran presentades per Joan Noguera, director del IIDL i per Luis Quesada, expert en la matèria, que parlaran sobre l’auge d’aquests estudis.

    El geomàrketing, explica Luis Quesada, és una disciplina mixta, en la qual conflueixen les ciències geogràfiques i les diferents tècniques de màrqueting, aportant un valor a la variable espacial de la informació estratègica o de negoci d’una empresa, és a dir, observant les necessitats i comportaments del client i de les activitats econòmiques de l’entorn estudiat. “En poques paraules –afegeix– en el geomàrketing entra en joc la variable "on" en el procés de presa de decisions d’una empresa”.

    L’ús de solucions basades en el geomàrketing ofereix resposta a multitud de problemes empresarials gràcies a l’aportació d’aquesta nova dimensió geogràfica entre els factors que determinen en el model de negoci. Un típic exemple d’aquestes respostes ho podem veure en el tractament de la informació per a la localització òptima d’activitats: On obrir una sabateria o un supermercat?

    Per a muntar un bon sistema de geomàrketing empresarial, afirma aquest expert, “s’ha de treballar una bona base estadística i cartogràfica per a poder realitzar un òptim tractament de la informació i tenir els coneixements interdisciplinaris per a poder interpretar-los en diferents estudis de mercat. Els beneficis que aporta, conclou Quesada, són múltiples: “un major coneixement de la segmentació dels mercats, disseny de zones de venda i rutes de màrqueting, identificació de punts de vendes, determinar l’àrea d’influència d’una activitat o analitzar el potencial de mercat, són algunes dels beneficis directes més coneguts”.

    El seminari, que és obert prèvia inscripció, forma part de les activitats del cicle de postgrau T-GIS (IIDL-València i Associació Geoinnova) i ha sigut organitzat amb la col·laboració de Esri Espanya.

    Subir