elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La UPV presenta el VIII Certamen d’Intervencions de Pintura Mural POLINIZA 2014

    La Universitat Politècnica de València, a través de l’Àrea d’Activitats Culturals, presenta el VIII Certamen d’Intervencions de Pintura Mural, els guanyadors del qual participaran, amb altres artistes pictòrics urbans prèviament seleccionats, en Poliniza 2014, la novena edició del Festival d’Art Urbà de la UPV, que enguany tindrà lloc entre el 12 i el 16 de maig de 2014.

    Nascut a l’abril de 2006 amb la intenció de fer confluir simbiòticament dos mons inicialment allunyats, el de la universitat i el de l’art urbà, POLINIZA es va convertir prompte en un referent a causa dels trets que el caracteritzen: l’originalitat, l’autenticitat (s’intervé directament, sense falsos murs que es retirarien una vegada acabat l’esdeveniment; d’aquesta manera a la UPV les obres romanen als murs fins a la següent edició del festival, i així es respecta el caràcter efímer del grafit), la internacionalitat (159 artistes de 14 països –Itàlia, Alemanya, Mèxic, els Països Baixos, França, Colòmbia, Cuba, Ucraïna, Polònia, Xile, Bèlgica, Argentina, Rússia i Espanya– han participat en les edicions precedents del festival) i l’impacte mediàtic.

    Bases i termini de presentació de Poliniza 2014
    Partint de la consideració de la pintura mural com la pintura realitzada sobre un suport arquitectònic que interacciona amb l’entorn urbà, tots els artistes majors d’edat interessats a participar-hi poden fer-ho, de manera individual o per grups (crews). Així doncs, en Poliniza 2014 caben des de les propostes més acadèmiques fins al grafit hip-hop o l’art urbà.

    El termini d’inscripció i presentació de sol·licituds s’obrirà des del dilluns 17 de febrer fins al 25 de març de 2014 (ambdós inclosos). Per això, cal emplenar la fitxa d’inscripció, que es descarrega en la pàgina web oficial del festival (www.poliniza.es), i presentar-la al Registre General de qualsevol dels tres campus de la UPV, juntament amb un CD/ DVD recopilatori d’imatges amb els principals treballs murals de les persones interessades.

    Els guanyadors, a més de participar en un festival de referència internacional en el món de l’art urbà i del qual gaudeixen cada any més de 20.000 persones, rebran un premi de 600 € per intervenció conclosa.

    Subir