elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Esquerra Unida proposa la reincorporació dels sindicats al Consell d'Administració de l'EMT

    El portaveu del grup municipal d'Esquerra Unida i conseller de l'EMT, Amadeu Sanchis, ha anunciat que en la reunió del Consell d'Administració de l'empresa pública, que s'està celebrant en aquests moments, va a demanar la reincorporació dels representants del comitè d'empresa al mateix. Sanchis ha fet aquesta proposta després que en la reunió del Consell d'Administració del Palau de Congressos la passada setmana es decidira mantenir en els seus llocs amb veu però sense vot als representants de la Patronal i de Fira València.

    Per al regidor de la formació d'esquerres, “creiem que és fonamental la presència sindical en el Consell d'Administració d'una empresa pública on la pràctica totalitat dels debats que es produeixen tenen a veure amb temes en els quals els sindicats tenen molt a dir com a horaris, freqüència de pas dels autobusos, manteniment dels mateixos, informe mensual d'operacions i també altres aspectes no menys importants com la situació econòmica de l'empresa i les diferents solucions que puguen donar-se”.

    Precisament respecte a l'informe mensual d'operacions del passat mes de desembre, l'edil ha denunciat que en el mateix es constata un descens de la venda del bo transbord i del bonobús respecte a desembre de 2012 sent en aquest últim cas d'un 0’60 per cent menys i d'un 14’82 per cent en el primer dels casos. Quan respecta a l'abonament transport la reducció ha sigut d'un 1’55 per cent.

    “Si tenim en compte, a més, que l'augment del bitllet ordinari de desembre de 2012 a desembre de 2013 tan sol ha sigut de 46, la qual cosa suposa un increment del 0’01 per cent, ens trobem davant una caiguda de l'ús de l'EMT per part de la ciutadania”, ha afirmat Sanchis.

    El total de venda de títols al desembre de 2012 va ascendir a 56.089.199 mentre que en el mateix mes de 2013 aquesta quantitat s'ha disminuït a 54.599.257, la qual cosa suposa un 1.489.942 menys en tan sols un any, és a dir, un 2’65 per cent de reducció.

    Aquest descens, -ha afegit l'edil-, “ni molt menys ho referim al fet que hi haja una menor activitat laboral, com sempre defensa el PP, sinó que està relacionat amb la supressió de línies i l'eliminació d'unes altres que ha acabat suposant una deterioració del servei i que la gent associa cada vegada més a un major temps d'espera per a la utilització de l'autobús”. “L'allargament de línies com la 81 per a cobrir trams que abans ho feien altres línies és un bon exemple d'açò últim”, ha apuntat el regidor.

    D'altra banda, una vegada més el tancament de l'exercici a 30 de novembre de 2013 llança un resultat acumulat negatiu de 52.019.000 euros i un resultat mensual negatiu de 4.410.000 euros. Tenint en compte que en el 2012 el resultat acumulat també va ser negatiu en 53.036.000 euros i el mensual de 4.570.000 euros, “està molt clar que és una utopia l'objectiu del president de l'EMT i regidor de Circulació i Transport, Alberto Mendoza, que l'empresa de transport municipal s'autofinance per a anar justificant el descens de les subvencions municipals”.

    Des d'Esquerra Unida, “entenem que estem parlant d'una empresa pública i que, per tant, és obligació el mantenir i augmentar l'ajuda pública a l'EMT i en el cas d'una necessitat peremptòria d'ajuda financera procedir a sol·licitar les subvencions estatals i autonòmiques referides al transport públic urbà i interurbà, açò és, el famós contracte-programa que una vegada més el PP en les tres administracions ha renunciat a demanar-ho per a València”, ha conclòs Amadeu Sanchis.

    Subir