elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Compromís demana a l’Ajuntament que s’adherisca a la Carta Europea de Seguretat Vial

  • Ribó: “En les polítiques de trànsit de la ciutat de València la seguretat vial no ocupa la prioritat que hauria de tenir. Els excessos de velocitat són massa freqüents quant no estimulats per la programació semafòrica”

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha sol·licitat a l’Ajuntament de València, a través d’una Moció a la Comissió d’Urbanisme i Transport, que signe l’adhesió a la Carta Europea de Seguretat Vial. Aquesta Carta, segons explica Ribó, va ser signada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies a finals de gener d’enguany i té com objectiu que els signants assumisquen el compromís d’anar més enllà del estricte compliment de la legislació vigent en matèria de seguretat vial amb un objectiu clar i definit: “reduir el nombre d’accidents així com el número de víctimes”.

Aquesta Carta promoguda per la Unió Europea que ha estat signada per nombrosos ajuntaments entre els que destaquen els de Madrid i Barcelona té la peculiaritat que no està dirigida només a institucions. La signen també empreses, organitzacions de consumidors, associacions, etc. posant de manifest una voluntat política i social de generar plans de seguretat vial i una consciència ciutadana adequada que permeta avançar a tota la societat en l’objectiu de disminuir la sinistralitat i les víctimes d’accidents de transit.

Segons Ribó, “València no pot quedar al marge d’aquest esforç. Per desgràcia el número d’accidents, entre els que destaquen els accidents mortals, són encara molt elevats”. Des de Compromís estem convençuts que “cal avançar de forma decidida en aquesta direcció. En les polítiques de trànsit de la ciutat de València la seguretat vial no ocupa la prioritat que hauria de tenir. Els excessos de velocitat són massa freqüents quant no estimulats per la programació semafòrica. Els carrils bici acaben abruptament obligant als ciclistes a circular per grans vies o voreres amb vianants. En València no existeixen els passos de vianants elevats per a protegir-los de l’excés de velocitat dels cotxes. No hi ha un pla vial de seguretat. No hi ha pràcticament cap programa informatiu i formatiu de seguretat vial per a vianants, ciclistes i conductors”.

En conclusió, ha destacat Ribó, “hem de posar la seguretat vial en el frontis de les polítiques de mobilitat en la ciutat de València. La vida i la integritat física dels valencians és més important que arribar uns minuts abans al destí de cadascú”.

Subir