elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

94 Propostes passen a la segona fase en la consulta ciutadana Decidimvlc

  • Neus Fábregas: "Les propostes s'alineen amb el model de ciutat de l'equip de govern"

Un total de 562 propostes s'han presentat a la tercera consulta ciutadana DecidimVLC per a inversions a la ciutat i als Pobles de València. D'estes propostes, 94 passen a la segona fase, que suposa l'estudi de viabilitat tècnica, econòmica i jurídica per part de l'Ajuntament. La regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Neus Fábregas, ha expressat la seua satisfacció, ja que es tracta de "propostes que s'alineen amb el model de ciutat del Govern de la Nau".

En esta primera fase, que ha estat del 18 d'octubre al 8 de novembre, la ciutadania ha afegit 546 propostes a les 16 que ja va incorporar la corporació municipal. Des de la Regidoria de Participació Ciutadana i Acció Veïnal s'ha informat hui que a la fase de viabilitat han passat 84 propostes de la ciutadania, que requerien 100 suports, i 10 de l'Ajuntament, que requerien 200 suports.

Estes propostes d'inversió, com ha explicat la regidora Neus Fábregas, mostren un interés pel model de ciutat que planteja l'equip de govern, on destaquen temes com ara la mobilitat, les zones verdes, els temes animalistes, la memòria històrica, la connectivitat i els esports. Els criteris fonamentals per a superar la segona fase, que durarà fins al 30 de novembre, és que siguen propostes que s'incloguen en el capítol d'inversions i que siguen de competència municipal.

La pàgina web https://decidimvlc.valencia.es/ ha rebut un total de 57.723 visites en eixe període i hi ha hagut un total de 29.891 suports. Respecte a l'anterior consulta de 2016, les visites a la pàgina web s'han incrementat un 272,64 % i els usuaris totals, un 195,54 %. Pel que fa als suports s'ha produït un augment del 405,02 % i les propostes han augmentat un 139,36 %.

Per primera vegada esta consulta ciutadana s'ha centrat a promoure el pensament i la reflexió sobre el model de ciutat, i no tant sobre els barris o districtes. Des de la Regidoria de Participació Ciutadana i Acció Veïnal s'ha fet un esforç perquè la convocatòria arribara al teixit associatiu territorial i sectorial de la ciutat.

Els projectes de l'Ajuntament que han superat la primera fase són el centre de recuperació dels gats del carrer (1.155 suports), els banys públics al jardí del riu Túria (1.149), la millora de l'eficiència energètica de la instal·lació d'enllumenat (822), el carril bici a les grans vies Ferran el Catòlic i Ramón y Cajal (783), la reurbanització de les avingudes de Pérez Galdós i Giorgeta (628), el soterrament de contenidors de residus urbans en nuclis històrics (622), el carril bici a la Serradora (366), la restauració del refugi de la Guerra Civil a Massarrojos (287), la xarxa wifi pública als Pobles de València (236) i la construcció d'un nou camp de futbol i vestuaris a la Torre (213).

Alguns dels projectes de la ciutadania amb més suports han sigut fer una zona de vianants a la plaça de l'Ajuntament per a sempre (1.343 suports), una nova línia d'autobús que connecte la Ronda Nord (840), un augment de la freqüència en el servici de transport públic (652), zones lliures d'excrements i orina d'animals i de persones (569), un carril bici a l'avinguda de Primado Reig (564), crear una ruta del colesterol entre Benimàmet i Campanar (390) i banys públics autonetejables al carrer (378).

Pujar