elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La SAREB disposa de més de 400 habitatges a la comarca de la Safor i el CDR la Safor demana que es destinen a lloguer social

La SAREB disposa de més de 400 habitatges a la comarca de la Safor i el CDR la Safor demana que es destinen a lloguer social

    La Societat de gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària (SAREB), entitat creada l’any 2012 per adquirir tots els “actius immobiliaris tòxics” de les entitats bancàries espanyoles, actualment gestiona tota mena de propietats immobiliàries procedents de desnonaments executats pels bancs i de préstecs i crèdits immobiliaris que no es van tornar mai.

    Fa poc més d’un mes aquesta entitat va fer pública la seua cartera d’habitatge en tot l’Estat, fet que ha permés al CDR La Safor recollir totes les xifres que té aquesta entitat públic-privada a la comarca. Segons el que fan visible a la seua web, el parc d’habitatge privat que té l’entitat a la Safor tracta d’unes 415 vivendes, 182 sòls urbanitzables, 260 annexes (trasters i garatges), 43 immobles terciaris i 270 obres en curs.

    L’únic municipi de la comarca on s’ha destinat lloguer social és Gandia, amb 25 habitatges d’aquestes característiques, tot i que no indiquen clarament com accedir-hi. També la Font d’en Carròs, que el passat mes de setembre va aconseguir que la Conselleria d’Habitatge de la Generalitat Valenciana comprara una finca sencera de la SAREB per destinar-la a lloguer social i evitar així que les 30 persones que hi viuen, i que es troben en situació de vulnerabilitat, foren desnonades. Actualment tots els pisos estan llogats.

    D’entre les xifres més elevades de concentració de vivendes trobem les tres ciutats més grans de la comarca: Gandia amb 113 vivendes, Oliva amb 71 i Tavernes amb 28. No obstant això, crida l’atenció les xifres d’alguns municipis menuts on la SAREB té molta quantitat d’habitatge, com és el cas de Potries amb 28 vivendes, Piles amb 24, Vilallonga amb 23, Xeresa amb 19, La Font amb 17, Beniarjó i Miramar amb 14 o Palma amb 13, entre d’altres pobles que tenen xifres més baixes com Ador, Alfauir, Almoines, Bellreguard, Beniflà, Daimús, Guardamar, Palmera, el Real de Gandia, Ròtova i Xeraco. En total 400 vivendes a tota la Safor.

    Pel que fa a sòls per a urbanitzar, les grans xifres tornen a estar concentrades a Gandia, amb 51 sòls, tot i que crida l’atenció que a Ador la SAREB en tinga 35, a Daimús 30, a Beniarjó 28, a Piles 13 i ja amb xifres més baixes els municipis de Barx, La Font, Guardamar, Llocnou, Oliva, Tavernes i Xeraco. En total, 182 sòls urbanístics a la comarca.

    Les propietats annexes, el que es concep com a trasters i garatges, també les concentra a Gandia, amb 92, encara que hi ha pobles on en concentra bastants propietats d’aquests tipus, destacant Vilallonga amb 38, Potries amb 32, Guardamar amb 23, Oliva amb 22, Xeresa amb 14, Beniarjó amb 13 i altres menys a Almoines, Beniflà, Miramar, Palmera, Piles, Ròtova i Xeraco. En total, 260 propietats annexes a la comarca.

    al destacar també les obres en curs ja que, segons les xifres publicades a la web de la SAREB, criden l’atenció alguns municipis menuts com Rafelcofer, on la SAREB diu tindre 157 obres en curs, seguit de Gandia amb 75, Oliva amb 17 i Beniarjó amb 12, entre d’altres.
    A continuació adjuntem una taula amb el total de xifres de propietats que té la SAREB per poble a la comarca de la Safor (taula d’elaboració pròpia, actualitzada a 10 de novembre de 2022).

    Amb aquestes xifres sobre la taula, des de l’estudi que hem realitzat al CDR La Safor concloem que no hi ha una mancança d’habitatge construït a la comarca, és a dir, la solució inicial no és construir més habitatge, sinó posar a disposició l’habitatge existent en forma de lloguer o de venda, ja que el pas del temps en les cases que estan tancades no fa més que degradar-les i provocar problemes en la infraestructura pròpia i en les cases limítrofs.

    Per aquesta raó, des del CDR La Safor exigim que l’oferta d’habitatge del que disposa la SAREB es pose a disposició de la gent jove i de persones o famílies en situació vulnerable o en risc d’exclusió social a través d’un lloguer social, accessible per als condicionants socioeconòmics d’aquestes persones.

    Pujar