elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les compres online s'incrementen en un 38% en 2017

Les compres online s'incrementen en un 38% en 2017

    En els últims anys, els avanços tecnològics han impulsat l'ús de les xarxes socials com a eina de compra online. Una de les majors utilitats que ofereixen les xarxes és la captació de possibles clients. A través de les xarxes socials, les empreses són capaces d'avaluar l'experiència del client, facilitant l'evolució i l'increment de les compres a través de plataformes online.

    Segons Ecommerce News, en 2017 s'ha experimentat un creixement del 38 % en les compres online enfront del 2016. Aquesta dada assenyala una clara tendència de compra online de cara al futur. I és que, cada vegada més, els usuaris utilitzen les xarxes socials com a mitjà d'orientació en les seues compres online. Els consumidors cerquen tenir el control i comptar amb tota la informació possible per a poder fer la millor elecció. Per a açò, és essencial destinar una mica de temps a navegar per les xarxes socials. En elles, els usuaris poden contrastar els preus dels productes, descobrir nous articles, i examinar valoracions d'altres usuaris.

    Tendències de compra en xarxes socials

    Actualment, el Black Friday es constitueix com un dels dels esdeveniments comercials més rellevants de l'any. Aquest període de compra actua com un estímul important per a la campanya nadalenca i suposa un 15% de la venda anual de molts comerços espanyols. Amb més freqüència, els usuaris avancen les seues compres nadalenques, esperant trobar les millors ofertes en tecnologia i moda.

    En Nadal, l'època en la qual es realitzen més compres, s'ha incrementat la compra online per diverses raons. Podemos destacar com a causa principal la comoditat de l'usuari, que ja no necessita desplaçar-se ni fer avorrides cues. S'afig també la possibilitat de comparar preus i gestionar despeses d'una manera més fàcil. I finalment, l'oportunitat d'aconseguir ofertes que a voltes només estan disponibles de forma online.

    En una enquesta sobre els hàbits de consum publicada per Aliexpress Plaza es reflecteixen les seccions més cercades en internet. La majoria d'usuaris opten per productes tecnològics, seguits pels quals prefereixen roba i, finalment, els que cerquen una experiència, com un viatge o una activitat d'oci.

    Augment de la compra a través del mòbil

    Cal destacar la recent incorporació del smartphone com a eina imprescindible per al consumidor, la qual cosa es coneix com a m-commerce o comerç mòbil. D'acord amb un estudi d'idealo.es, 6 de cada 10 espanyols utilitza el mòbil per a realitzar les seues compres online. La major part d'usuaris segueix preferint l'ordinador com a mitjà de compra. No obstant açò, el percentatge de compra online a través de smartphones experimenta un creixement notable. Açò es deu en major part a la rapidesa de compra i la possibilitat de poder comprar a qualsevol hora.

    Els avanços en la forma de comprar i el desenvolupament de les xarxes socials afecten de manera positiva a les empreses. A més d'informar sobre els seus productes i connectar amb clients, et permet aconseguir a nous clients i vendre més. Tant és així que per a 2018 s'estima que un 44% de les vendes en tendes físiques estaran influenciades per internet.

    Pujar