Dissabte 24 de Març de 2018

-Guanyant Torrent proposa atendre els majors amb més dedicació :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Política -  torrent
29/09/2017 | elperiodic.com  

Guanyant Torrent proposa atendre els majors amb més dedicació

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

El 14 de desembre de 1990, l'Assemblea General de les Nacions Unides, en la seua resolució 45/106, designa l'1 d'octubre Dia Internacional de les Persones d'Edat, en seguiment a les iniciatives tals com el Pla d'Acció Internacional de Viena sobre l'Envelliment, aprovat per l'Assemblea Mundial sobre l'Envelliment celebrada en 1982 i recolzat, el mateix any, per l'Assemblea General de les Nacions Unides.

Ara mateix, s’observa amb caràcter general, que la discriminació per edat és extremadament freqüent en les societats actuals; però, sovint es difícil de reconèixer, i la trobem tant en els centres mèdics, centres de treball, les lleis, els mitjans de comunicació, l'economia i molts altres àrees, i això afecta a la salut, el benestar i dificulta la seua contribució a la vida social, econòmica, cultural i política.

Però a més, la vellesa no significa decadència, inutilitat i càrrega. Les persones grans no són només d'edat; sinó que són ciutadans de ple dret en igualtat de drets com tots els altres. Per aquesta raó, la discriminació per edat no és ni normal ni acceptable; és una violació dels drets. Per tant no han de ser, exclosos, abandonats o ofertar menys recursos o serveis.

La lluita contra la discriminació per edat significa potenciar i animar a la gent de més edat a jugar un paper actiu dins de les seues societats i és per això que davant la celebració d’aquesta data el proper diumenge 1 d’octubre, Guanyant Torrent insisteix en la necessitat de promoure la seua autonomia i permanència a l’entorn familiar, per sobre aquesta costum que la nova societat torrentina té d’arraconar els majors a les residències.

Igualment s’instarà a la municipalitat Torrentina a reforçar el servei d’atenció domiciliària municipal, tot i eliminant les taxes, per tal de garantir que tota persona amb uns ingressos baixos i que ho necessite, puga accedir a l’esmentat servei previ estudi del departament de Benestar Social.

Però a més d’aquestes propostes que es consideren bàsiques, la plataforma ciutadana torrentina manifesta la necessitat de fomentar l’associacionisme i establir mecanismes de participació en la planificació d’activitats dels centres de majors.

D’aquesta manera, l’Acord Ciutadà troba que, s’ha de promoure la realització de tallers i activitats d’interés general, que recuperen coneixements i experiències de les persones majors de Torrent, en les que estes persones, participen activament i permeten augmentar la seua implicació social i la seua autoestima.

Amb vistes al futur, Guanyant Torrent assegura que s’ha d’impulsar la creació de nous centres de dia i residències complementàries públiques, “tot i tenint en compte la campana d’edat existent a la nostra localitat on s’amplia la base de persones majors de 65 anys”.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

23/03/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Los jubilados salen a la calle / Manteros
22/03/2018 - Camins de l´Alcora
Un callejero ilustrativo
19/03/2018 - Reflexionando, que no es poco
La prisión permanente revisable: reflexiones
18/03/2018 - Chuzos de Punta
Pena de muerte… revisable
19/03/2018 - Picos Pardos
Historia de una reivindicación
20/03/2018 - Editorial
Volver

RSS elperiodic.com Torrent
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil