Dijous 23 de Novembre de 2017

-Guanyant Torrent proposa atendre els majors amb més dedicació :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Política -  torrent
29/09/2017 | elperiodic.com  

Guanyant Torrent proposa atendre els majors amb més dedicació

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

El 14 de desembre de 1990, l'Assemblea General de les Nacions Unides, en la seua resolució 45/106, designa l'1 d'octubre Dia Internacional de les Persones d'Edat, en seguiment a les iniciatives tals com el Pla d'Acció Internacional de Viena sobre l'Envelliment, aprovat per l'Assemblea Mundial sobre l'Envelliment celebrada en 1982 i recolzat, el mateix any, per l'Assemblea General de les Nacions Unides.

Ara mateix, s’observa amb caràcter general, que la discriminació per edat és extremadament freqüent en les societats actuals; però, sovint es difícil de reconèixer, i la trobem tant en els centres mèdics, centres de treball, les lleis, els mitjans de comunicació, l'economia i molts altres àrees, i això afecta a la salut, el benestar i dificulta la seua contribució a la vida social, econòmica, cultural i política.

Però a més, la vellesa no significa decadència, inutilitat i càrrega. Les persones grans no són només d'edat; sinó que són ciutadans de ple dret en igualtat de drets com tots els altres. Per aquesta raó, la discriminació per edat no és ni normal ni acceptable; és una violació dels drets. Per tant no han de ser, exclosos, abandonats o ofertar menys recursos o serveis.

La lluita contra la discriminació per edat significa potenciar i animar a la gent de més edat a jugar un paper actiu dins de les seues societats i és per això que davant la celebració d’aquesta data el proper diumenge 1 d’octubre, Guanyant Torrent insisteix en la necessitat de promoure la seua autonomia i permanència a l’entorn familiar, per sobre aquesta costum que la nova societat torrentina té d’arraconar els majors a les residències.

Igualment s’instarà a la municipalitat Torrentina a reforçar el servei d’atenció domiciliària municipal, tot i eliminant les taxes, per tal de garantir que tota persona amb uns ingressos baixos i que ho necessite, puga accedir a l’esmentat servei previ estudi del departament de Benestar Social.

Però a més d’aquestes propostes que es consideren bàsiques, la plataforma ciutadana torrentina manifesta la necessitat de fomentar l’associacionisme i establir mecanismes de participació en la planificació d’activitats dels centres de majors.

D’aquesta manera, l’Acord Ciutadà troba que, s’ha de promoure la realització de tallers i activitats d’interés general, que recuperen coneixements i experiències de les persones majors de Torrent, en les que estes persones, participen activament i permeten augmentar la seua implicació social i la seua autoestima.

Amb vistes al futur, Guanyant Torrent assegura que s’ha d’impulsar la creació de nous centres de dia i residències complementàries públiques, “tot i tenint en compte la campana d’edat existent a la nostra localitat on s’amplia la base de persones majors de 65 anys”.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

15/11/2017 - Picos Pardos
Los muros que nos rodean
14/11/2017 - Tribuna Naranja
Circos, tramas y vergüenzas
20/11/2017 - Editorial
El fracaso colectivo de Barcelona
21/11/2017 - La Columna de Jomeve
Un mundo de Fantasía
18/11/2017 - Columna de Michel
Futurología a corto y medio plazo
22/11/2017 - La Palestra
Hagamos historia
21/11/2017 - Reflexionando, que no es poco
Se deshincha el independentismo
22/11/2017 - Raons i paraules
Papa Francesc: “Tarancón va ser gran”
18/11/2017 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Mis dos amigos (y 2)
20/11/2017 - Chuzos de Punta
#FinançamentValenciàJust
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil