Dimarts 24 de Abril de 2018

-El “Renaixement” del 9 d’octubre a Torrent :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Cultura y Espectáculos -  torrent
21/09/2017 | elperiodic.com  

El “Renaixement” del 9 d’octubre a Torrent

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

Ahir es va presentar en roda de premsa la Setmana Cultural del 9 d'octubre. L'Ajuntament de Torrent ha preparat una sèrie d'esdeveniments coincidint amb el 50 aniversari de huit comissions falleres de la ciutat i tenint com a fil narratiu conductor de tota la programació el compliment de l'expedient pel qual les Falles van rebre la Declaració de Patrimoni Immaterial de la Humanitat/Unesco.

És per això que, seguint els 11 items de la candidatura es pretén posar en peu una ambiciosa programació que recull cadascun dels bastiments d'esta declaració: pirotècnia, música, arts plàstiques, diversió, sabers tradicionals, artistes fallers, artesanies, esforç col·lectiu, creativitat, literatura festiva i indumentària.

Les activitats arranquen el 30 de setembre amb la PLANTÀ i encesa lumínica de la falla Renaixement, als peus de la torre. A més, l'Antic Mercat acollirà una exposició explicativa sobre la importància de l'estructura i el significat de la mateixa; mitjançant un recull d'imatges i vídeos, que explicaran del procés de construcció, el viatge als Estats Units, la seva presència al desert de Nevada. "Aprofitant el context de la proximitat del primer aniversari de la declaració de Patrimoni de les falles i la celebració del 50 aniversari de 8 comissions falleres de la ciutat, hem preparat un projecte molt ambiciós i atrevit. L'Ajuntament de Torrent vol esdevindré l'epicentre cultural d'esta manifestació cultural i festiva declarada patrimoni, i que tindrà com a element referencial la "plantà" i "cremà" de la Falla Renaixement, dels artistes Miguel Arraiz i David Moreno, que va estar plantada al "Burning Man" durant l'estiu de 2016, sent ambaixadors de la cultura festiva fallera", ha assenyalat el regidor d'Activitats Lúdiques, Alfred Costa, que ha volgut agrair la participació i col·laboració dels dos artistes presents a la roda de premsa.

"No cap dubte de l'impacte turístic per a la ciutat i la possibilitat d'esdevindre un espai de trobada per debatre els detalls teòrics i pràctics de la declaració, per posar en escena (exposicions, concerts, programació....) la riquesa i la responsabilitat que aporta la declaració a un importantíssim grup de col·lectius que aporten a la pròpia societat valenciana el secret de l'ADN fester i cultural com a poble", ha explicat Costa.

A la roda de premsa també va assistir l'artista, Olfo Bosé, membre destacat de la família Bosé qui ha explicat el seu projecte "Elefante", que sense cap ànim de lucre, i motivat després la mort de la seua germana Bimba, recaptarà diners per a l'Associacio de lluita contra el Càncer de Torrent, de la mà de "Corazones Abiertos". El gran mural que es pintarà serà subastat i rifat entre els participants.

El programa es completa amb activitats que fomenten la tradició i cultura valenciana, com el campionat de Dominó Ciutat de Torrent organitzat per la Federació de Dominó Jaume I, actuacions al voltant de la música valenciana a l'Auditori, partides de pilota valenciana, visites nocturnes a la torre, xarrades històriques, i activitats que agradaran a tots els públics.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

22/04/2018 - Chuzos de Punta
San Iniesta
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla
22/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Las tres D: Desigualdad, Daño medioambiental y Deuda / El 8-M
23/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
El todo es siempre mayor que la suma de sus partes
18/04/2018 - Columna de Michel
Las aguas del Ebro… y su desperdicio (II)
23/04/2018 - Picos Pardos
No con dinero público
20/04/2018 - Camins de l´Alcora
El Callejero del pueblo, con otra mirada

RSS elperiodic.com Torrent
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil