Dijous 22 de Març de 2018

-Torrent tanca les festes més econòmiques i participatives de la seua història :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Fiestas -  torrent
31/07/2017 | elperiodic.com  

Torrent tanca les festes més econòmiques i participatives de la seua història

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

Centenars de veïns i veïnes de la ciutat van eixir ahir al carrer per posar un punt final a les Festes Patronals d'enguany. S'han viscut unes setmanes molt intenses plenes de música, tradició i, sobretot, germanor. Els torrentins i torrentines van homenatjar als patrons de la localitat, Abdó i Senen celebrant la tradicional missa major i processó en el seu honor.

Tant les comparses mores, com les cristianes de la ciutat no van faltar a esta cita tant important en el seu calendari fester, acompanyades pels seus capitans Vicent Simó del bàndol Moro i Vicent Burguera del bàndol cristià i les alferesies representades per Concha Gallardo i Patricia López.

Tot el teixit festiu de la societat va participar en la processó en honor als sants, les Falleres Majors de la ciutat, Carmen Sirvent i Paula Giménez; la Reina de l'Encontre, Gemma Torrent i la musa de la música de la Unió Musical de Torrent, Ana María Castro, van estar presents junt amb l'alcalde Jesús Ros i gran part de la corporació municipal. Els càrrecs moros i cristians van engegar el castell de focs artificials que acomiadà estes festes tant esperades fins l'any vinent.

Festes participatives amb un pressupost responsable

Les Festes Patronals van omplir durant tota la setmana cada racó de la ciutat amb multitud d'espectacles per a tots els públics en les festes més camaleòniques, participatives i econòmiques. Dels 195.000 € de pressupost, el 90% repercuteix directament en empreses d'espectacles i associacions locals, deixant la major empremta econòmica de l'última dècada.

Gestionant de manera directa i responsable, ajustant al màxim el catxé dels artistes i fugint dels macroconcerts que absorvien la part més cridanera dels pressupostos pels intermediaris, tot el potencial econòmic es deriva directament sobre els col·lectius de la ciutat "permetent amb les millores tècniques que les condicions dels seus espectacles passen de la consideració amateur a la professional, i un bon exemple són el Festival Nacional de Folklore o el de Playbacks Fallers", segons paraules del regidor de l'àrea.

Així, més del 30% del pressupost final s' ha destinat a grups i associacions locals. El mateix percentatge s'ha destinat a companyies valencianes encarregades de diferents espectacles. A més a més, dins del pressupost global s'inclouen els 36.000 € del Rockejat, cinc vegades més barat que el 2014; o altres despeses abans no computades a la partida de festes com ara el 7 % dedicat al disseny i difusió. El regidor d'Activitats Lúdiques, Alfred Costa, ha volgut destacar "el caràcter popular, la responsabilitat i la participació de tota la ciutat en unes festes que hem volgut fer arribar a tots els barris en la programació d'actes més camaleòniques que mai ha tingut Torrent".

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

14/03/2018 - Columna de Michel
11M: Honrando a 200 víctimas inocentes
18/03/2018 - Chuzos de Punta
Pena de muerte… revisable
13/03/2018 - Desde el Congreso
Por un modelo sostenible de Pensiones
19/03/2018 - Picos Pardos
Historia de una reivindicación
19/03/2018 - Reflexionando, que no es poco
La prisión permanente revisable: reflexiones
14/03/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
La huelga del 8-M
20/03/2018 - Editorial
Volver
13/03/2018 - Camins de l´Alcora
Elegía a aquella vieja casa

RSS elperiodic.com Torrent
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil