Divendres 27 de Abril de 2018

-El Pregó obri les festes de Moros i Cristians :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Fiestas -  torrent
25/07/2017 | elperiodic.com  

El Pregó obri les festes de Moros i Cristians

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

Ahir a la vesprada, els Moros i Cristians van celebrar el Pregó, un acte tradicional que marca l'inici de les festes del 2017. La parròquia de l'Assumpció va acollir als festers i les festeres del municipi per a realitzar una ofrena als Sants de la Pedra. El capità moro, Vicent Simó, i el capità cristià, Vicent Burguera, junt a l'alferes mora, Patricia López, i l'alferes cristiana, Concha Gallardo, van participar en este acte tan important per a les festes, ja que és el que obri les celebracions de Moros i Cristians a la ciutat.

En acabar l'acte, els Moros i els Cristians es van dirigir en pasacarrer des de la plaça del Raval fins a l'Asil Santa Elena, on els més majors van poder gaudir de una desfilada.

Les festes continuen esta vesprada en les que la pólvora i el soroll seran les protagonistes del primer Parlament i Trabucà. Les batalles entre els moros i els cristians transportaran als torrentins i torrentines a l'època medieval, en un acte que donarà començament a les 19 hores en el emblemàtic monument de la capital de l'Horta Sud.

Com a novetat, enguany, el president de la Federació de Moros i Cristians, Dani Català, ha assenyalat que s'ha avançat en la formació dels i de les trabucaires per complir les noves lleis de seguretat en armes d'avantcàrrega per a assegurar estos tradicionals actes. Torrent es un referent entre les poblacions que celebren estes festes i de la importància que tenen els Parlaments i Trabucaes, per això, l'ajuntament es compromet a la seguretat dels participants i espectadors de les festes patronals.

El bàndol moro serà dirigit pel seu capità, Vicent Simó, de la filà dels Sumayl's i el bàndol cristià estarà presidit pel seu capità, Vicent Burguera, de la comparsa Comilitons. Ambdós seran els encarregats de dirigir la batalla per el domini de la Torre. Quan arriben tindrà lloc el Parlament Primer als peus del monument on el bàndol moro conquerirà la ciutat en esta primera jornada.

L'Ajuntament de Torrent continua amb el seu compromís amb la cultura i la festa de la ciutat, per això l'acte serà retransmès al seu canal de YouTube per a que arribe a tot el món que vulga gaudir de les trabucades i del patrimoni de la nostra ciutat.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

26/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
Jamás una dimisión provocó tanta alegría
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla
24/04/2018 - Columna de Michel
Barcelona CF ¡qué pena SR. Bertomeu!
22/04/2018 - Chuzos de Punta
San Iniesta
22/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Las tres D: Desigualdad, Daño medioambiental y Deuda / El 8-M
20/04/2018 - Camins de l´Alcora
El Callejero del pueblo, con otra mirada
23/04/2018 - Picos Pardos
No con dinero público

RSS elperiodic.com Torrent
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil