Dissabte 18 de Novembre de 2017

-La III Trobada de Muixerangues Ciutat de Torrent congrega més de 400 muixeranguers i dolçainers :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Fiestas -  torrent
17/07/2017 | elperiodic.com  

La III Trobada de Muixerangues Ciutat de Torrent congrega més de 400 muixeranguers i dolçainers

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

Este cap de setmana s'han celebrat multitud d'activitats que marquen l'inici de les festes patronals de la ciutat, que es celebraran del dia 20 al 30 d'este mes en honor als patrons, els Sants de la Pedra, Abdó i Senent.

El divendres passat, la Falla Sants Patrons va organitzar el tradicional concurs de fanalets de meló d'Alger. Una cita anual que fomenta la tradició i la diversió entre els més menuts i els familiars, i que amb eixes obres d'art creades amb fruita il·luminaren els carrers de la ciutat. L'elaboració dels fanalets, antiga tradició del municipi, fou acompanyada per una cançó i en acabar, els més xicotets, dansaren pels carrers del voltant per a lluir els fanalets.

Després del sopar i la cercavila, l'alcalde Jesús Ros acompanyat pel regidor d'Activitats Lúdiques i Tradicionals, Alfred Costa, les falleres majors de la ciutat 2017, Carmen Sirvent i Paula Giménez i diferents membres de la corporació municipal, que han estat presents al llarg del cap de setmana en les diferents activitats festives, entregà els premis als millors fanalets de meló d'Alger de la XVI edició.

Esta comissió va oferir també, dissabte a la nit, dos obres teatrals en l'acte "Teatre al carrer" amb motiu del 50é aniversari de la fundació de la comissió on es representaren les obres Nelo Bacora i Ama, hi ha fem.

Èxit total de la III Trobada de Muixerangues Ciutat de Torrent

Dissabte, Torrent es va convertir en punt de trobada de muixerangues i dolçaines de la ciutat. Els torrentins i torrentines van gaudir d'una vesprada plena de cultura, música i festa amb la III Trobada de Muixerangues Ciutat de Torrent. En esta edició de la Trobada hi ha participat, a més de les muixerangues tradicionals, una gran quantitat de colles de danses i de tabal i dolçaina, ja que ha coincidit amb el Cicle de Cultura al Voltant de la Dolçaina programat per la coordinadora de Festes Alternatives de Torrent.

L'acte va començar al voltant de les 19.00h en els voltants de la Torre i va comptar amb la presència de la Muixeranga de Sueca, la Muixeranga de València, Els Negrets de l'Alcúdia, la Muixeranga de Carlet i la colla de Falcons de Vilanova i la Geltrú. A més, hi participaren les colles Cercle de Torrent, Colla Buf-Ali del Cabanyal, Colla El Tudell, Colla El Micalet de València, l'Associació d'Amics de la Música Tradicional Pepe Penya de Foios, Estrela Roja de Benimaclet, La Llavor d'Almenara, els Xirimiters de Xirivella i el grup de danses L'Esvaraeta de Benimaclet.

La Trobada, organitzada per la Muixeranga La Torrentina, ha sigut inclosa enguany per primera volta en el programa oficial de les festes patronals i fou tot un èxit de participació amb més de 360 assistents.

El carrer de Federico Maicas acollí una nit musical flamenca, així, divendres la nit hi va tindre lloc un espectacle de grups de ball flamencs i dissabte de vesprada s'hi celebrà la gran nit flamenca amb José Monti, Maria José Navarro y Blai.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

11/11/2017 - Columna de Michel
¿Enajenación mental transitoria?
16/11/2017 - La Palestra
Finançament Just
11/11/2017 - La Columna de Jomeve
Volver a empezar
14/11/2017 - Tribuna Naranja
Circos, tramas y vergüenzas
11/11/2017 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Mis dos amigos (1)
11/11/2017 - Piedras vivas
Este es un mes más que gozoso
16/11/2017 - Reflexionando, que no es poco
Una alternativa al independentismo: ¡no votarles!
15/11/2017 - Picos Pardos
Los muros que nos rodean
12/11/2017 - Chuzos de Punta
Laponia del sur
11/11/2017 - Camins de l´Alcora
Pongamos que hablo de Cataluña
16/11/2017 - Raons i paraules
Homenatge al Cardenal Tarancón en Madrid
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil