Dimecres 21 de Març de 2018

-El ple de l'Ajuntament de Torrent aprova el reglament faller :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Política -  torrent
07/07/2017 | elperiodic.com  

El ple de l'Ajuntament de Torrent aprova el reglament faller

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

En el ple ordinari celebrat ahir a l'ajuntament de Torrent aprovà per vot nominal el reglament faller. El document que entrarà en vigor a setembre després que el regidor de Cultura, Alfred Costa, presentara una esmena in voce a petició dels màxims representants de cada comissió que recollia esta sol·licitud.

En primer lloc i després d'una explicació detallada del regidor de l'àrea, es va aprovar el corpus del reglament a excepció de l'article 48.2, punt este que havia generat debat dins del món faller, però que igualment va anar endavant en una segona votació per la qual es va tornar al quórum existent de 2011 en relació a l'ús de la banda.

"Durant tot este temps, la presentació en bloc de tots els articles a modificar junt a l'article, 48.2 relatiu a la banda ha bloquejat en cas de votació negativa l'aprovació de tot el reglament. Temps en el que els 29 presidents i presidentes de les comissions de la ciutat han estat valorant fórmules alternatives", explicava el regidor de Cultura, Alfred Costa, qui va "agrair i valorar la paciència i l'entesa amb què s'ha gestionat".

És per tant, la voluntat per resoldre l'assumpte d'alguns presidents, que han treballat des de dins per generar esta nova majoria, i la incorporació d'alguns nous presidents a l'assemblea i que han valorat el consens com l'eixida més raonable, el que ha fet possible l'aprovació, incloent-hi la modificació de l'article 48.2 que recupera el consens faller de 2011 relatiu a la banda.

Una aprovació que "no s'ha alentit o bloquejat de manera intencionada, sinó que es tracta d'un tema amb molta sensibilitat", per això la regidoria va proposar que el vot fóra nominal. D'esta manera cada regidor va votar en consciència si recolzava la formulació de la proposta de modificació original que obligava a portar la banda o votava a favor de deixar la lliure l'opció a les mateixes comissions falleres.

Des de la regidoria s'ha insistit, des del primer moment, que "la dignitat de la fallera, com a dona i com a membre d'una comissió festera, no resideix en el fet de vestir o no segons quins complements, sinó en dotar-la de contingut donant-li major visibilitat, més enllà del mateix protocol. I eixa espenta no només es reclama a les comissions falleres, la pròpia nova Junta Local Fallera ha volgut que a l'executiva es potencia la presència de la dona al càrrec de màxima responsabilitat, fet que també ocorre al Consell Rector de Falles on hi ha majoria femenina", va argumentar Costa.

Després d'aprovar-se, Costa es sentia satisfet, a l'igual que alguns dels representants de la festa que varen acudir al ple i afirmà que "totes les decisions que s'han de prendre també han d'anar reforçant la declaració de Patrimoni Universal de les Falles on textualment es posa en lletres grans un conjunt de valors com ara la llibertat, la tolerància, la participació, l'esperit de fraternitat i els principis fonamentals d'igualtat".

"Una sèrie de valors que han de permetre deixar les portes obertes al procés de decisió de les dones a les falles i generar els contextos necessaris de democràcia que han de prevaldre, i no generant obligacions o prohibicions. A Torrent, al món faller, i des de diferents regidories s'està treballant de valent amb Premis d'Igualtat per donar la consideració que pertoca a la dona, i eixe serà el camí", va concloure el regidor després de l'aprovació del reglament.

 

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

18/03/2018 - Chuzos de Punta
Pena de muerte… revisable
12/03/2018 - Desde el centro
¿No hay dinero para pensiones?
19/03/2018 - Reflexionando, que no es poco
La prisión permanente revisable: reflexiones
20/03/2018 - Editorial
Volver
12/03/2018 - El Puntero
¿Y dónde estaba el culpable?
13/03/2018 - Desde el Congreso
Por un modelo sostenible de Pensiones
14/03/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
La huelga del 8-M
14/03/2018 - Columna de Michel
11M: Honrando a 200 víctimas inocentes
19/03/2018 - Picos Pardos
Historia de una reivindicación
13/03/2018 - Camins de l´Alcora
Elegía a aquella vieja casa

RSS elperiodic.com Torrent
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil