Dimarts 23 de Gener de 2018

-El poliedre Reinterpretant a Jaume I, monument representatiu de la festivitat del 9 d’Octubre :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Sociedad -  torrent
10/10/2016 | elperiodic.com  

El poliedre Reinterpretant a Jaume I, monument representatiu de la festivitat del 9 d’Octubre

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

De l’1 al 9 d’octubre la ciutat de Torrent es va atrevir a reinterpretar la figura de Jaume I durant la II Setmana Cultural del Nou d’Octubre, que va commemorar la festivitat. La Casa de la Cultura va acollir la presentació del poliedre en què durant tota la setmana passada huit artistes torrentins de diferents generacions van plasmar les seues obres artístiques de diferents disciplines tècniques i plàstiques.

Cada vesprada dos artistes realitzaren la seua obra al poliedre en diferents places i barris, de forma que els veïns del municipi pogueren gaudir d’art en directe en diferents punts de la ciutat i de l’animació infantil que acompanyava l’activitat artística. Reinterpretant a Jaume I es va cloure amb el treball artístic de Raúl Martínez i Carmen Romero en la Casa de la Cultura divendres de vesprada.

La finalització del poliedre, símbol representatiu de la II Setmana Cultural del Nou d’Octubre, va donar pas a un cap de setmana carregat d’activitats i actes commemoratius. La música va prendre protagonisme el cap de setmana a la plaça Major, on al peu de la Torre es congregaren centenars de veïns per a gaudir de música a la fresca. Dissabte, l’Agrupació Musical Els Majors de l'Horta Sud van interpretar peces musicals com El tambor de los Granaderos de Ruperto Chapí o Juana de Arco de Ferrer Ferran, entre altres composicions. En acabant, va tindre lloc l’actuació del grup teatral Juja Teatre. Diumenge després de la processó cívica tradicional va ser el torn de la Unió Musical de Torrent, que va oferir a centenars d’assistents un concert de música de banda a la fresca que es va cloure amb focs d’artifici.

La processó cívica en homenatge a Jaume I s’obrí amb una actuació de la muixeranga La Torrentina i amb tots els grups de ball de la ciutat que van ballar conjuntament la xàquera de Torrent. La processó va començar en el vell ajuntament on es va presentar públicament el poliedre que reinterpreta a Jaume I, amb els treballs artístics finalitzats dels artistes torrentins. L’alcalde Jesús Ros va participar en la processó cívica acompanyat de l’equip de govern i dels màximes representants de totes les festes torrentines.

No va faltar en esta celebració l’espai per a l’esport tradicional. Dissabte el carrer dels Sants Patrons va acollir partides d’exhibició de pilota valenciana organitzades per l’Escola de Pilota del Trinquet José Maria Veguer, en què els torrentins i torrentines van poder contemplar el nostre esport tradicional. Per últim, a la plaça Major va tindre lloc el Correllengua una iniciativa popular que se celebra anualment amb l'objectiu de mostrar la vitalitat de la llengua i fomentar-ne l'ús social.

L’Ajuntament de Torrent, mitjançant l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, va organitzar l’espectacle Del somni a la poesia del grup Argila format per M. Carmen Sáez, poeta i actriu i el músic Néstor Mont. De dilluns a dijous van oferir en la Torre este recital de poesia i música en valencià de poetes de la Mediterrània adreçat a l’alumnat de secundària dels instituts de Torrent, després d’una visita guiada a la Torre, on els estudiants van aprendre la història del monument més emblemàtic de la ciutat.

La iniciativa ha sigut un èxit i han participat en totes les sessions vora 250 alumnes torrentins de 3r i 4t d’ESO i de cicles formatius. Els instituts que hi han participat han sigut Veles e Vents, Serra Perenxisa, Tirant lo Blanc, la Marxadella i Montesión. A més, de vesprada la Torre també estigué oberta al públic per a totes les persones que volien fer-hi una visita guiada.

 

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

22/01/2018 - Picos Pardos
Nosotr@s y nuestras basuras
22/01/2018 - Chuzos de Punta
Doping electoral
19/01/2018 - Reflexionando, que no es poco
Empezar como se acabó: es empezar a acabar igual
22/01/2018 - La Columna de Jomeve
La utopía de como ahorrar en el consumo
19/01/2018 - Columna de Michel
Las pensiones y luchas internas
15/01/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Mi carta a los Reyes Magos / La parcela del Arenal
21/01/2018 - Editorial
Aficionados
22/01/2018 - Desde el centro
La alternativa de los indecentes

RSS elperiodic.com Torrent
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil