elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Torrent augmenta la dotació dels premis de l'ús del valencià en les Falles 2016

    Davant la importància i la magnitud de les falles en la nostra ciutat i de la presència del valencià en el món faller, es fa necessari promoure la dignificació de la nostra llengua en una de les festes més emblemàtiques dels valencians. L'Ajuntament de Torrent, des de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià assumix el compromís per la normalització del valencià i és un dels seus objectius prioritaris la recuperació del valencià i garantir-ne l’ús normal i oficial, tant a l’interior de l’Ajuntament com pel que fa a la població.

    Per això, dins de la partida del pressupost de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià destinada a subvencions per al foment i normalització del valencià, hi ha una dotació de 2.000 € per a premiar l'ús del valencià correcte en les Falles 2016.

    Patricia Sáez, regidora d’Educació i Dinamització Lingüística ha valorat la importància d’estos premis “les Falles en Torrent són una festa en constant creixement i és necessari reconéixer el paper clau que té i ha de de tindre el valencià en el desenvolupament de la festa fallera. Per això, en la convocatòria d’enguany hem volgut augmentar la dotació dels premis fins a arribar als 2.000€”.

    Els premis són:
    Primer premi: 800 euros i banderí acreditatiu.
    Segon premi: 500 euros i banderí acreditatiu.
    Tercer premi: 400 euros i banderí acreditatiu.
    Quart premi: 300 euros i banderí acreditatiu

    El jurat valorarà l'ús i la qualitat del valencià en la retolació de la falla d’acord amb els criteris de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, entitat que segons la Llei 7/1998 de la Generalitat Valenciana de Creació de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua té la competència de determinar la normativa oficial del valencià. A més, les comissions falleres hauran d'entregar el text en paper de les llegendes de la falla en el registre d’entrada de l’Ajuntament fins al dia 9 de març de 2016.

    El jurat estarà format per tres membres:

    • La regidora d’Educació i Dinamització Lingüística de l'Ajuntament de Torrent, o persona en qui delegue.
    • Un membre designat per la Junta Local Fallera.
    • La tècnica de Promoció Lingüística de l’Ajuntament de Torrent, o persona en qui delegue.

    La decisió del jurat és inapel·lable i es pot revocar si el jurat, quan verifique in situ les llegendes, comprova que no es corresponen amb el text que es va presentar pel registre d’entrada.

    Subir