elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Les Falles de Torrent desvelen els seus monuments per a 2015

Les Falles de Torrent desvelen els seus monuments per a 2015
    MÁS FOTOS
    Les Falles de Torrent desvelen els seus monuments per a 2015  - (foto 2)
    Les Falles de Torrent desvelen els seus monuments per a 2015  - (foto 3)

    En poc menys de quatre mesos els monuments fallers estaran al carrer. Les 29 comissions de la ciutat han desvelat el secret millor guardat, dins de la II Setmana Cultural de les Falles de Torrent. En esta segona jornada el monument ha sigut la peça clau, ja que la sala d’exposicions de la Caixa Rural de Torrent ha acollit l’exposició conjunta de les 29 falles de Torrent. Per segona vegada en la historia, s’han presentant els monuments de la capital de l’Horta Sud, gràcies a esta iniciativa de la Junta Local.

    Després del discurs d’inauguració a càrrec del regidor de Cultura, Modest Muñoz; les Falleres Majors de Torrent de 2015, Ester Veguer i Maria Bartual, junt amb les seues Corts d’Honor han contemplat les variades i atrevies apostes de les comissions de Torrent i els seus artistes. Tot el públic assistent ha gaudit de les propostes artístiques que vorem el pròxim 15 de març en el carrer.

    Del total, sis falles adultes i sis infantils composen la secció especial de les Falles de Torrent, cal destacar que 6 falles formen part de la secció especial major i infantil: Avinguda Reina Sofia, Ramon y Cajal, Àngel del Alcàsser, Avinguda, Lope de Rueda i Antoni Pardo.

    Col.loqui distendit al voltant dels Mitjans de Comunicació

    Després de la inauguració oficial de la mostra d’esbossos, ha tingut lloc el col.loqui “Mitjans de comunicació”, amb la participació de: Boro Peiro (com a moderador), periodista d’Onda cero, junt amb la participació de Marcos Soriano, de Radio Valencia; Braulio Torralba, d’Actualidad Fallera i Jose Gonzalez, de Canal 7 Televalencia. La xerrada, ha tingut lloc en la Casa de la Cultura, i allí han explicat als presents la gran quantitat d’informació que tracten referida a les Falles de Torrent i també han comentat curiositats al voltant de l’agenda comunicativa fallera, el que fa impossible assistir a tots els actes que estan programats en un mateix dia. Tras parlar sobre el tema de la banda, la desaparició de RTVV i de la importància de la informació de “peineta” per a atraure a més públic, s’ha donat el torn de paraula al públic, que s’ha interessat sobre la manera en la que compaginen la vida privada fallera en el treball durant la setmana de falles.

    Finalment, la setmana cultural finalitza hui, dimecres, 26 de novembre, amb el col.loqui “indumentària valenciana”. Amb la participació de: Sergio Esteve, Raul Mora i Maria Cantos, al Saló d’actes de la Casa de Cultura, a les 20.30 h. D’esta manera teatre, monuments, indumentària i comunicació vertebren unes jornades dedicades a la reflexió i al futur de la festa.

    Subir