elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Jordi Juan reivindica al ministeri d’Indústria la inclusió de la subestació del Golfo en el Pla d’Inversions 2015-2020

Jordi Juan reivindica al ministeri d’Indústria la inclusió de la subestació del Golfo en el Pla d’Inversions 2015-2020

    L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, en una reunió celebrada amb dirigents del Ministeri d’Indústria ha reivindicat la construcció de la subestació del Golfo”, prevista en una parcel·la de propietat municipal prop de l’estació del tren, per considerar l’Ajuntament que aquesta infraestructura “és de vital importància per al desenvolupament urbanístic de Tavernes i per al futur de la ciutat i la platja”. L’alcalde ha explicat que hi ha motius més que justificats per demanar aquesta infraestructura elèctrica atès que “sense subestació no hi ha proveïment d’electricitat al sector 17, un sector estratègic per a la ciutat des del punt de vista turístic i econòmic en estar situat primera línea de platja i contemplar un gran passeig marítim, a més que es necessària per a poder engegar la futura depuradora”.

    Igualment ha remarcat que la subestació ha de donar el fluid elèctric al Polígon Industrial del Golfo, les obres del qual estan acabades, però que l’Ajuntament no les pot rebre per falta d’electricitat i, per tant, no es poden instal·lar empreses ni atorgar-les llicències de manera legal. Un altra motiu que segons l’alcalde explica la importància de la nova subestació està en la circumstància que la platja de Tavernes “està al límit en el proveïment de la potència d’energia elèctrica que necessita. Patim moltes apagades, sobre tot en dies de gran demanda perquè s’engeguen per la calor molts aparells d’aire condicionat, i només es pot solucionar amb una major oferta de fluid elèctric des d’una nova subestació”.

    Tavernes demana la inclusió en el Pla d’Inversions 2015-2020

    Jordi Juan ha confirmat que el Ministeri d’Indústria es troba elaborant el denominat Pla d’Inversions 2015-2020 on no es contempla la construcció de la subestació. “Els hem demanat que s’incloga la subestació El Golfo que no es preveu en el pla. Sí que estava prevista dins del Pla 2009-2014, però l’any 2012 el Govern de la Nació per un Reial Decret va ordenar la paralització d’eixes inversions en tota Espanya. I la subestació El Golfo va quedar suprimida per Decret Llei”. La situació actual, segons ha confirmat l’alcalde, és que el Ministeri d’Indústria no preveu la construcció de la subestació perquè diu que ni el Sector 17 ni la depuradora són obres que van a executar-se de forma immediata. “La postura del Ministeri es construir una nova línia aèria d’alta tensió des de la subestació transformadora de Tavernes. Els hem dit que eixa opció no agrada a Tavernes perquè ja tenim el terme creuat de moltes línies tensió a més que ho considerem un parxe, perquè més tard o d’hora caldria una subestació per al sector 17 i la platja”.

    La conselleria d’Indústria no ha proposat al Ministeri la subestació

    L’alcalde de Tavernes ha pogut conéixer en la reunió que ha mantingut a Madrid amb dirigents del Ministeri d’Indústria que un dels motius pel qual no es contempla la subestació dins del Pla d’Inversions 2015-2020 és perquè ni la Conselleria d’Indústria de la Generalitat, ni tampoc Red Eléctrica Española, els han proposat que s’incloga. Per tant, indicava l’alcalde, “hem acordat amb el Ministeri d’Indústria que de manera conjunta, Ajuntament i Ministeri, els demanarem que reconsideren la seua postura. També sol·licitarem reunir-nos amb els responsables d’estos dos organismes per tal de reivindicar que eleven la proposta a Madrid”.

    Jordi Juan ha confirmat igualment que en el transcurs de la reunió han pogut saber que hi ha un projecte que contempla l’ampliació de l’actual subestació transformadora de Tavernes.

    Subir