Dissabte 26 de Maig de 2018

-Sueca recull més de 3.600 signatures per recuperar l'atenció habitual als consultoris d'estiu :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Sanidad y Salud -  sueca
27/07/2017 | elperiodic.com  

Sueca recull més de 3.600 signatures per recuperar l'atenció habitual als consultoris d'estiu

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

3.606 persones subscriuen la petició de l'Ajuntament de Sueca en la qual s'exigeix a Ribera Salut, l'empresa concessionària de la gestió sanitària en la comarca, la reobertura del consultori de la Platja de Les Palmeres i el Mareny Blau i el retorn del servei complet al consultori de El Perelló per atendre amb totes les garanties el volum de població que es comptabilitza a les platges de Sueca i les seues Entitats Locals Menors, més del doble de l'habitual al llarg de l'any.

La campanya de recollida de signatures, que ha durat vora 15 dies, es va iniciar el passat dijous, 13 de juliol, després de la celebració d'una trobada entre els alcaldes dels municipis afectats i la directora general de l'Alta Inspecció Sanitària de la Conselleria de Sanitat, Isabel González, convocada davant l'immobilisme de l'empresa després d'haver estat requerida per la mateixa Conselleria per restablir els serveis.

Les poblacions afectades per les retallades en els nivells d'atenció sanitària a la zona marítima i la mateixa Conselleria han constituït un front comú per tractar de resoldre la situació i en oposició al pla de vacances d'estiu plantejat per l'empresa concessionària pel qual es prescindia del servei del consultori auxiliar de Les Palmeres i es redueix el servei als desplaçats només al matí, a El Perelló, al contrari del que estava previst en un principi: atenció matí i vesprada i servei nocturn d'urgències.

"La quantitat de signatures recollides en pocs dies és reveladora. El malestar de la ciutadania és patent, este és un servei molt funcional sobretot per als nostres majors, que són aquells a qui no resulta tan fàcil desplaçar-se" ha apuntat l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, i ha continuat "seguirem reclamant sempre allò que considerem que és just, allò al qual tenim dret, davant del responsable, siga una empresa privada o, més endavant i amb la reversió de la concessió, Conselleria".

L'Ajuntament ha redoblat els seus esforços, en les últimes setmanes, per tal de fer manifest el malestar general i l'oposició a la reducció del servei a la zona costanera; tot amb la complicitat dels veïns. Tamarit ha volgut fer palés també el seu agraïment a la ciutadania, en general, als col·lectius de veïns i a tots els establiments i les farmàcies de Sueca, Les Palmeres, el Mareny Blau, El Perelló i el Mareny de Barraquetes que han col·laborat en la recollida de signatures i s'han mostrat disposats en tot moment a convocar als veïns a manifestar-se i mostrar el seu rebuig a les retallades en el nivell d'assistència sanitària a la zona marítima.

Reobertura del consultori de la platja de Les Palmeres a l'agost

En els últims dies, la coordinadora del CSI de Sueca ha fet arribar al consistori una comunicació oficial en la qual informa de l'obertura del consultori auxiliar de la platja de Les Palmeres el pròxim mes d'agost, tots els dimarts i els dijous, de 12:00 a 14:00 hores. A la mateixa es sol·licita que es condicione el consultori per a tal efecte, però el consistori ha comprovat que les instal·lacions dels consultoris d'estiu, supervisades per l'Ajuntament, han estat tot este temps en perfecte estat i plenament condicionades per funcionar en qualsevol moment.

La notícia de la la rectificació de Ribera Salut, en el cas de Les Palmeres, ha sigut ben rebuda per l'Ajuntament, això no obstant, el consistori considera que el servei serà encara insuficient i ha sol·licitat que s'estudie la possibilitat d'obrir almenys tres dies a la setmana, que és el mínim que es considera necessari per tal de garantir un servei bàsic a la ciutadania.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

21/05/2018 - Editorial
La incoherencia
24/05/2018 - Columna de Michel
De las cruces a los monolitos
25/05/2018 - Desde el Congreso
Un mundo rural vivo

RSS elperiodic.com Sueca
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil