Divendres 15 de Desembre de 2017

-L'Espai Joan Fuster millora l'accessibilitat i amplia les possibilitats de l'edifici :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Urbanismo e infraestructuras -  sueca
24/07/2017 | elperiodic.com  

L'Espai Joan Fuster millora l'accessibilitat i amplia les possibilitats de l'edifici

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

L'Ajuntament de Sueca ha iniciat, en les darreres setmanes, una actuació en les instal·lacions de l'Espai Joan Fuster per millorar les condicions d'accessibilitat de l'edifici, així com per ampliar i millorar també l'espai i les sales de treball de la instal·lació cultural.

L'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit; el regidor de Cultura, Vicent Baldoví; el regidor d'Urbanisme i Obres Públiques, Julio Serra, i el director de l'Espai Joan Fuster, Salvador Ortells Miralles, han supervisat hui els treballs acompanyats per l'arquitecte de l'obra, Vicent Miragall.

Les actuacions projectades, amb un termini d'execució de tres mesos, estaven  programades anys enrere, no obstant, el consistori ha volgut prioritzar l'obertura de l'espai, llargament esperat, en el moment en què la conjuntura ha permés la seua inauguració. Amb motiu dels treballs, la instal·lació roman tancada al públic des de finals del passat mes de juny i fins el proper octubre.

Entre les millores projectades, es procedirà a cobrir el claustre amb una coberta retràctil per tal que este espai puga guanyar utilitat i acollir exposicions temporals i altres activitats culturals en els mesos d'hivern i en els dies de climatologia adversa. D'altra banda, s'ampliarà l'espai de treball a la sala de consulta del Centre de Documentació (1ª planta), connectant en este punt les dues cases que alberguen l'Espai Joan Fuster, la casa Pasqual Fos i la casa de Joan Fuster.

Pel que fa a les millores d'accessibilitat del complex cultural, s'anivellarà al ras el sòl de la consergeria que dóna accés al museu i també el sòl dels lavabos de la planta baixa, que seran, alhora, reformats. I per garantir l'accés a tota la segona planta a totes les persones que vulguen o necessiten fer ús de l'ascensor de la Casa Joan Fuster es connectarà la Sala de Conferències de l'edifici amb l'Aula Didàctica que acull la Casa Pasqual Fos. Per últim, s'instal·larà una porta de vidre a l'entrada del museu, així el marc i les portes de fusta podran quedar oberts per resoldre l'accessibilitat de l'entrada principal.

Una vegada finalitzades les obres, el consistori ha previst per al proper mes d'octubre un conjunt d'activitats per celebrar la reobertura de la instal·lació al públic.

En els seus primers sis mesos en funcionament com a complex cultural (Museu Joan Fuster, Centre de Documentació i Aula Didàctica de Cultura Contemporània Joan Fuster)   l'Espai Joan Fuster ha rebut la visita de vora 2.000 persones.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

13/12/2017 - Reflexionando, que no es poco
El turismo del independentismo catalán
11/12/2017 - Picos Pardos
Diciembre. Consumo. Género
10/12/2017 - Editorial
Los ultraconservadores
08/12/2017 - Columna de Michel
¿Globalización o nacionalismos?
07/12/2017 - Camins de l´Alcora
Al rescate de mi viejo Belén
14/12/2017 - Piedras vivas
Luces de Adviento
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.



No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil