Dijous 19 de Abril de 2018

-Celebració, reivindicació i homenatges pel 9 d'octubre a Sueca :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Sociedad -  sueca
10/10/2016 | elperiodic.com  

Celebració, reivindicació i homenatges pel 9 d'octubre a Sueca

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

Este diumenge Sueca ha celebrat la festivitat del 9 d’octubre. Centenars de persones han participat dels diferents actes que s'han organitzat a la capital de la Ribera Baixa per commemorar esta festivitat.

La festa arrencava a les 11 hores amb una cercavila des de la Plaça de l’Ajuntament a la casa de Joan Fuster, l’escriptor i assagista suecà. Allà, Daniel Francesc de Vera, veí de Sueca i estudiós de la cultural popular valenciana, va estar l’encarregat de llegir el Correllengua 2016, un manifest que va estar marcat per la reivindicació d'un finançament just per als valencians davant la situació d'emergència social i la manca de recursos pel territori.

Després, el claustre de l’Espai Fuster es va omplir de danses i de la música del tabal i la dolçaina de la mà del Grup de Danses l’Almogàver i l’Associació Cultural La Xala. I per finalitzar esta primera part de la festa, la Muixeranga de Sueca va alçar una torreta de quatre dintre el mateix claustre de l’Espai Joan Fuster al ritme dels repics i el ressò del tabal i la dolçaina de l’Associació Cultural Tabalaina.

La celebració de la festivitat de tots els valencians va continuar, com cada any, amb l’homenatge a Joan Fuster, als peus del monument que hi ha instal·lat en la seua memòria a la Plaça de l'Ajuntament de Sueca. Allà, en primer lloc, Miquel Furió, el nou director de l'IES Joan Fuster de Sueca, va realitzar la lloança a l’obra i la persona de Fuster. Furió va centrar bona part de la seua intervenció en la vigència i la transcendència de l'obra de Fuster en diferents àmbits, des de la vessant acadèmica, a la cívica, política i, fins i tot, educativa. El director de l'institut es va qüestionar sobre la coneixença de la seua obra per part de les noves generacions i va convidar a llegir-lo, pensar-lo i recordar-lo més, més enllà de dedicar-li homenatges i reconeixements, tot apel·lant a la tasca cultural que va realitzar i al seu compromís cívic i també a l'actualitat de la seua obra que, va assenyalar, “encara ens interpel·la en tant que valencians i en tant també que ciutadans del segle XXI”. Després diferents entitats, col•legis i col•lectius del Municipi, a més de l’Ajuntament de Sueca, van fer l'ofrena floral en homenatge a la seua figura.

Tot seguit, la festa es va traslladar al mateix Ajuntament de Sueca. En un saló de plens de l’Ajuntament, ple de gom a gom, es va fer l'entrega dels guardons i diplomes als alumnes guanyadors del XVIII concurs de dibuix per a escolars “Jaume I i el 9 d’octubre” organitzat per l'Ajuntament de Sueca. L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit i el regidor d’Educació, Vicent Baldoví, van estar els encarregats de fer l’entrega dels guardons als alumnes, acompanyats d'altres regidors de la corporació municipal.

La festa va acabar al migdia amb la baixada del penó de la conquesta i amb les actuacions, novament, de La Muixeranga de Sueca, l’Associació Cultural Tabalaina, El Grup de Danses l’Almogàver i l’Associació Cultural La Xala.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

18/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
¿Hay alguna salida de la crisis en Cataluña?
12/04/2018 - Tribuna Naranja
Corruptelas cruzadas
15/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
“Cum laude” en mentiras y corrupción / El bombardeo a Siria
15/04/2018 - Chuzos de Punta
Pecado mortal electoral
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla

RSS elperiodic.com Sueca
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil