elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L'Ajuntament de Sueca programa una xerrada sobre prevenció en l'ús de les noves tecnologies per a pares

L'Ajuntament de Sueca programa una xerrada sobre prevenció en l'ús de les noves tecnologies per a pares
    MÁS FOTOS
    L'Ajuntament de Sueca programa una xerrada sobre prevenció en l'ús de les noves tecnologies per a pares - (foto 2)

    Este dilluns, la Unitat de Prevenció Comunitària de l’Ajuntament de Sueca ha programat una xerrada al Col·legi Lluís Vives per als pares de la comunitat educativa per informar-los dels usos i riscos d'internet i de les xarxes socials i aportar-los, així mateix, alguns consells importants en matèria de seguretat informàtica.

    Esta s’emmarca en el cicle de xerrades que s'estan duent a terme en diferents centres educatius de Sueca, així recentment també es va realitzar al CEIP Cervantes. L'objectiu és continuar amb el treball de prevenció de les noves tecnologies no només amb els més joves, els alumnes, sinó també amb els pares i els mestres dels centres educatius.
    Suni Peiró, tècnic del Departament de Prevenció Comunitària, ha explicat que amb esta xerrada, amb la que el centre enceta l'escola de pares, els familiars dels escolars han pogut conéixer també el treball de prevenció que s'ha realitzat amb els alumnes de segons i tercer d'ESO.

    El regidor de Sanitat i Prevenció Comunitària, Salvador Campillo, va estar l'encarregat de presentar la xerrada. El titular de l'àrea va apuntar que amb estes xerrades el que es busca és fonamentalment, conscienciar a tots els agents educatius dels perills que hi ha a internet i guiar-los amb bones pràctiques perquè, al menys, siguen capaços d'identificar els riscos i d'educar als més joves perquè en puguen fer un ús responsable de les noves eines.

    Els assistents van poder conéixer millor el funcionament intern de la xarxa, així com els principals perills i riscos als que s'exposen els joves i la resta d'usuaris quan fan ús de les noves tecnologies com l'espionatge, el xantatge, robatoris, estafes o la venda d'informació, entre molts d'altres.

    A més, Manel Andreu, tècnic de sistemes microinformàtics i xarxes socials, va parlar també als pares d'algunes eines que poden resultar-los útils i ajudar-los a prevenir estos problemes en tant que amb elles poden, per exemple, limitar el temps que es pot estar a l'ordinador, bloquejar programes, jocs, pàgines webs o contactes... Això no obstant, Andreu va insistir, “abans de privatitzar als joves de l'ús de les noves tecnologies, el més important és conscienciar-los dels perills que hi ha a la xarxa”.

    Subir