Dijous 19 de Abril de 2018

-La Llar dels Jubilats serà Centre Integral de Majors :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Urbanismo e infraestructuras -  pvalencia
29/12/2017 | elperiodic.com  

La Llar dels Jubilats serà Centre Integral de Majors

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF
• Adjudicades les obres de remodelació per 165.770 €

L'Ajuntament de Meliana ha adjudicat, per un total de 165.770 €, les obres de remodelació de la Llar dels Jubilats per a convertir-la en un Centre Integral de Majors. L'empresa adjudicatària ha sigut Víctor Tormo, SL.

En paraules de la regidora de Servicis Socials i Majors, Marta Valero, "l'Equip de Govern vam tindre clar des de l'inici de la legislatura que calia millorar els equipaments i els servicis per a les persones majors, un sector de la població cada volta més nombrós i amb necessitats noves". És per això que s'aposta per la remodelació i l'adaptació de l'edifici per a millorar-ne les prestacions i fer-lo més funcional. Els centres integrals de majors són les infraestructures previstes per la Generalitat d'atrenció preventiva per a les persones majors amb la finalitat d'aconseguir mantindre-les en un estat físic i emocional que els permeta valdre's per si mateixes i romandre en el seu medi familiar i social.

L'edifici mantindrà a la planta baixa el servici de bar i menjador i hi traslladarà l'oficina de la Unió de Jubilats i Pensionistes, hui a la planta superior, perquè estiga més accessible. A més, hi haurà un punt de recepció. A la primera planta es diferenciaran tres espais: una sala d'oci on es podrà fer el ball, jugar a jocs de taula o navegar per Internet; un espai de salut per a consultes de podologia, fisioteràpia, gimnàstica preventiva i d'altres; i una aula de formació per al taller de la memòria, xarrades divulgatives, tallers o presentacions de llibres. Tots els lavabos es faran nous. Com explica la regidora, "també aprofitarem les obres per a adaptar l'edifici a la normativa actual d'accessibilitat, seguretat i eficiència energètica". Les actuacions s'allargaran durant quatre mesos i, mentrestant, es reubicaran les activitats actuals de l'edifici en altres espais municipals.

En una fase posterior, hi ha previst el replantejament de l'espai exterior que envolta l'edifici per a fer una gran zona d'espai preferent per a les persones i d'activitats d'esplai, tot tenint en compte que a la zona es troben, a més de la Llar dels Jubilats, el Centre Cultural Rausell, l'oficina de la Policia Local i l'IES la Garrigosa. Esta és una de les actuació prevista dins de l'estratègia europea ViuHo, de desenrotllament urbà, sostenible i integrat.

Les infraestructures per a majors es completaran amb el centre de dia que es construirà a Meliana l'any que ve, tal com anunciaren recentment les vicepresidentes de la Generalitat i de la Diputació, Mònica Oltra i Maria Josep Amigó, amb una subvenció de 3,7 milions d'euros de la institució provincial.

 

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

15/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
“Cum laude” en mentiras y corrupción / El bombardeo a Siria
18/04/2018 - Columna de Michel
Las aguas del Ebro… y su desperdicio (II)
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla
18/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
¿Hay alguna salida de la crisis en Cataluña?
15/04/2018 - Chuzos de Punta
Pecado mortal electoral
12/04/2018 - Tribuna Naranja
Corruptelas cruzadas
10/04/2018 - Carta oberta a Moncofa
Moncofa al borde de precipicio

RSS elperiodic.com Valencia Provincia
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil