Dilluns 23 de Abril de 2018

-Castelló de Rugat i Aielo de Malferit posen punt i final a les rutes senderistes 2017 :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Turismo -  pvalencia
05/12/2017 | elperiodic.com  

Castelló de Rugat i Aielo de Malferit posen punt i final a les rutes senderistes 2017

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

El passat cap de setmana, una trentena de persones a Bèlgida i una vintena a Pinet van desafiar el fred per a disfrutar del penúltim cap de setmana senderista de 2017 que acaben la setmana que ve a Castelló de Rugat dissabte i Aielo de Malferit diumenge. Un clàssic de la tardor que enguany ha guiat centenars d'excursionistes cada cap de setmana des del 16 de setembre pels racons més belles de 25 termes municipals. Com subratlla el president de la Mancomunitat, Vicent Gomar, «Un terç de la Vall d'Albaida és territori protegit i les rutes senderistes són una excel·lent oportunitat per a comprendre per què».

La ruta del dissabte a Castelló de Rugat partirà del poliesportiu de Castelló de Rugat. A uns metres es creuarà la carretera per a seguir el camí fins arribar a una intersecció en la cap a la Nevera de Racons, on es pararà per a observar i explicar el que va representar per al municipi, i la ruta de la Serra, pel camí principal de la qual se seguirà sense deixar-lo fins arribar a la indicació per a visitar la font Nova i el mirador del Benicadell, des d'on es podrà contemplar el paisatge. Es reprendrà de nou el camí principal fins a la intersecció per a anar cap al mirador de l'Àguila o la font d l'Estaca, el destí d'esta ruta de huit quilòmetres i quatre hores de dificultat mitjana.

De huit quilòmetres també, però en tres hores és la ruta que proposa diumenge Aielo de Malferit. A les 9h del matí, s'eixirà de l'ajuntament pel camí de Vallada cap al Maset on es pararà per a esmorzar. Desprès s'agafarà el camí de la falda de l'Ombria cap al barranc de Juncar on es realitzarà una solta d'aus. El recorregut continuarà cap a la central de la llum on es realitzarà una explicació patrimonial i finalment, es tornarà al poble.

Les rutes comencen a les 9 del matí i cal inscriure's abans del dijous de migdia al portal turístic valldalbaida.com. Tenen un cost de 2€ en concepte d'assegurança i degustació gastronòmica, encara que en alguns municipis les rutes estan totalment subvencionades per l'Ajuntament. Estan organitzades pel departament de Turisme de la Mancomunitat en col·laboració amb els ajuntaments i els centres excursionistes de la comarca i compta amb el patrocini del Pla de competitivitat de la Vall d'Albaida del qual formen part l'Agència Valènciana de Turisme, la Diputació i la pròpia Mancomunitat.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

18/04/2018 - Columna de Michel
Las aguas del Ebro… y su desperdicio (II)
18/04/2018 - Crónica de l´Alcalatén
L´Alcora. Festividad de la Dobla
22/04/2018 - Chuzos de Punta
San Iniesta
20/04/2018 - Camins de l´Alcora
El Callejero del pueblo, con otra mirada
23/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
El todo es siempre mayor que la suma de sus partes
23/04/2018 - Picos Pardos
No con dinero público
22/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Las tres D: Desigualdad, Daño medioambiental y Deuda / El 8-M

RSS elperiodic.com Valencia Provincia
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil