Diumenge 19 de Novembre de 2017

-Marina Albiol trasllada a l'agència europea Euratom els múltiples incidents de Cofrents :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Política -  pvalencia
10/11/2017 | elperiodic.com  

Marina Albiol trasllada a l'agència europea Euratom els múltiples incidents de Cofrents

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

La portaveu d'Esquerra Unida al Parlament Europeu Marina Albiol ha traslladat a la Comunitat Europea de l'Energia Atòmica (Euratom) els diversos incidents que ha patit en els darrers temps la central nuclear de Cofrents, després que s'haja conegut que acumula fins a 8 incidents registrats en els darrers 10 mesos. Per a Albiol, "més que mai s'evidencia la necessitat de tancar la central nuclear, pròxima al límit de la seua vida útil, mentre el govern i la direcció de Cofrents plantegen la seua voluntat de sol·licitar allargar el seu període de funcionament".

Albiol ha recordat que fa uns mesos ja es va adreçar als comissaris europeus de Medi Ambient, Karmenu Vella, i Energia, Miguel Arias Cañete, reclamant que no s'acceptara la prolongació del funcionament de la central, propietat d'Iberdrola, i exigint que el Pla Energètic Nacional que s'ha d'aprovar pròximament a l'Estat espanyol incloga substituir la producció de Cofrents per energies renovables i netes. Per a Albiol, "cal recordar que el reactor de Cofrents és idèntic al de Fukushima, que els seus equipaments estan dissenyats per al període de 40 anys que es compliran en 2024, i tot això se suma als incidents que s'estan produint els darrers mesos. Tots els factors apunten a la necessitat de tancar-la de forma imminent abans que s'haja de lamentar algun incident seriós, i en lloc d'això es projecta una ampliació del seu magatzem de residus mentre el govern central facilita la pròrroga per al seu funcionament. Una autèntica irresponsabilitat".

Una vegada més, la portaveu d'EU a l'Eurocambra trasllada a les autoritats europees la necessitat de crear per part del Govern central un marc normatiu energètic que, "en lloc de posar traves a l'autoabastiment i a la producció d'energies renovables, potencie aquestes alternatives d'acord amb les polítiques que hauria de defensar Europa", tot recordant que "una vegada més, darrere de les decisions relacionades amb la gestió de l'energia s'ha de recordar la multitud de casos de portes giratòries a l'àmbit polític espanyol, amb tants casos d'alts càrrecs amb responsabilitats polítiques les carreres professionals dels quals estan lligades a empreses energètiques".

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

18/11/2017 - Columna de Michel
Futurología a corto y medio plazo
16/11/2017 - Raons i paraules
Homenatge al Cardenal Tarancón en Madrid
16/11/2017 - Reflexionando, que no es poco
Una alternativa al independentismo: ¡no votarles!
18/11/2017 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Mis dos amigos (y 2)
16/11/2017 - La Palestra
Finançament Just
15/11/2017 - Picos Pardos
Los muros que nos rodean
11/11/2017 - Piedras vivas
Este es un mes más que gozoso
14/11/2017 - Tribuna Naranja
Circos, tramas y vergüenzas
11/11/2017 - Camins de l´Alcora
Pongamos que hablo de Cataluña
12/11/2017 - Chuzos de Punta
Laponia del sur
11/11/2017 - La Columna de Jomeve
Volver a empezar
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil