elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El Conseller d’Economia inaugura Fimel 2015

El Conseller d’Economia inaugura Fimel 2015

    Esta vesprada, Rafael Climent, conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball inaugurava l’edició que fa setze de la Fira Agrícola i Comercial de Meliana (FIMEL). L’acte s’iniciava amb una recepció d’autoritats a l’Ajuntament molt concorreguda, amb la presència, a més del conseller, de la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó; els directors generals de Comerç i Agricultura, Ignasi Costa i Rogelio Llanes, de la d'Ocupació i Formació, Rocío Briones; nombrosos alcaldes i alcaldesses de la comarca i altres autoritats.

    Poc després, i ja en el moment mateix de la inauguració, el recinte firal presentava un aspecte molt concorregut ple de visitants a la fira. Un passeig del seguici d’autoritats pels diferents expositors per conéixer la varietat de productes i propostes comercials i agrícoles, ha donat pas als homenatges i als parlaments.

    Així, mentre l’alcalde de Meliana, Josep Riera, destacava “la trajectòria i la consolidació d’este espai firal a la comarca de l’Horta Nord, que creix i es renova cada any”, el conseller reiterava el discurs del Govern valencià de “suport al teixit comercial i als sectors econòmics de la xicoteta i mitjana empresa, base de l’economia valenciana”.

    La inauguració de Fimel és moment també d’homenatges a persones que han destacat en la vida comercial, agrícola i municipal de Meliana. Així, enguany, l’Associació de Comerciants de Meliana, la MAC, ha volgut distingir Conchín Molins, qui als anys 50 del segle passat va començar la botiga de roba que porta el seu nom i que hui regenten els seus fills. Pel que fa al camp, el Consell Agrari Municipal ha homenatjat una altra dona, Rosa Legua, llauradora i venedora en la tradicional tira de comptar dels mercats de València. Finalment, l’Ajuntament de Meliana ha reconegut el treball d’Alfons Guillem i Flor Malo al capdavant, durant molts anys, d’AHNAR, l’Associació d’Alcohòlics Rehabilitats de l’Horta Nord.

    Al llarg del dissabte, els visitants podran disfrutar, de matí, del VI Open Internacional d’Escacs i un passacarrer de tabal i dolçaina; de vesprada, un taller d’escultures de fusta, una demostració d’elaboració d’orxata, una exhibició d’ensinistrament de gossos, un concert de música de saxos i una demostració de tall de pernil. A més, durant tota la fira es podrà disfrutar del mercat medieval, visites en carro per l’horta, una exposició fotogràfica, tastos d’oli, demostracions de cuina amb Thermomix i degustacions d’altres productes. S’espera una afluència massiva de visitants.

    Subir