elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Josep Riera: "L’alcalde Pedro Cuesta fa electoralisme amb la liquidació del 2014"

Josep Riera: "L’alcalde Pedro Cuesta fa electoralisme amb la liquidació del 2014"
    MÁS FOTOS
    Josep Riera: "L’alcalde Pedro Cuesta fa electoralisme amb la liquidació del 2014" - (foto 2)

    Amb motiu de la liquidació dels pressupostos municipals del 2014, l’alcalde de Meliana, el popular Pedro Cuesta, ha llançat un missatge triomfalista per l’elevada quantitat del superàvit, 700.000 € segons les seues declaracions, valorat pel govern municipal del PP com un dels pocs municipis de tot Espanya amb superàvit real.

    Per a Josep Riera, portaveu de Compromís per Meliana “estes declaracions de l’alcalde són del tot electoralistes i amaguen una realitat ben diferent a l’expressada per Pedro Cuesta que, de nou, tracta d’enganyar els melianers i les melianeres”. Així, tal com va evidenciar el portaveu valencianista en l’últim ple ordinari amb l’informe de l’interventor i els diferents documents de la liquidació, una part molt important del superàvit es deu a la no execució de les inversions previstes i pressupostades al 2014, aproximadament 400.000 €, que el PP està executant ara, a pocs mesos de les eleccions per a donar la imatge que en esta legislatura s’ha fet alguna cosa. Concretament, actuacions en les vies públiques, la remodelació de l’últim tram del jardí de la Closa, el pla de nuclis i altres.

    D’altra banda, l’alcalde tampoc explica que una altra part, també important, del superàvit es deu al fet que durant el 2014 a Meliana encara hem pagat un tipus de la contribució urbana (IBI) molt elevat, el 0,80% -realment el 0,84% en molts casos per l’augment extraordinari imposat pel govern central de Rajoy-. Això ha suposat un excés d’ingressos per l’IBI, respecte de la previsió, de 241.000 €. Com diu el regidor valencianista “és la constatació que el PP ha castigat les butxaques dels melianeres i les melianeres en uns moments díficils per a moltes famílies a causa dels efectes de la crisi econòmica”.

    Finalment, també és molt significatiu pel que fa a la política del Partit Popular com ha executat les diferents partides pressupostàries del 2014. Així, han augmentat partides com ara atencions protocolàries i les indemnitzacions als membres del govern municipal; i com destaca Riera “el més dolorós ha sigut comprovar com el govern de Pedro Cuesta ha deixat d’executar al voltant de 75.000 € de les partides socials destinades a cobrir les necessitats més bàsiques dels melianers i les melianeres, diners que han passat a engrossir eixe superàvit tan triomfalista dels populars”. "Partides com ara les ajudes socials, en què no s’han gastat 26.000 €, el 33% dels 76.000 € que hi havia pressupostats; o els 20.500 del pla de mesures extraordinàries per al foment de l’ocupació, que tampoc s’han gastat; i altres quantitats de partides com ara l’assistència nutricional, el menjar a casa, la partida de cooperació, les beques per a l’escoleta, etc."

    Subir