elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Un informe d’intervenció confirma que Benigànim va disparar les despeses un 24% per damunt de les previsions en 2012

  • L’Ajuntament multiplica per 6 el seu deute bancari des de 2008 que s’acosta als 4 milions d’euros

  • El grup socialista critica que davant el “desastre comptable” el PP opte per pujar els impostos i augmentar la despesa en partides com la de festes

Un informe del Departament d’Intervenció de l’Ajuntament de Benigànim ha confirmat que en 2012 les despeses municipals es van disparar en més d’un 24% respecte les previsions inicials, el que suposa un augment de les obligacions previstes pel consistori en 268.860 euros. Aquest balanç és el resultat que dona l’informe realitzat per la interventora en compliment del “Pla Montoro”, el qual analitza l’evolució de les diverses partides d’ingressos i despeses. Per al Grup Socialista aquest resultat “demostra el desastre comptable que està duent a terme el Partit Popular a la ciutat, que des de l’arribada de Juan Puchades a l’Alcaldia ha multiplicat per més de 6 el deute bancari del poble -de 626.000 euros en 2008 a 3.791.000 en 2012- i ara obliga a l’Ajuntament a fer un reconeixement extrajudicial de crèdits per donar cobertura a estos 268.000 euros fora de pressupost”, destaquen des del PSPV-PSOE.

Els socialistes expliquen que el Pla Econòmic-Financer recentment aprovat pel plenari obliga a l’Ajuntament a fer ajustos en el Pressupost de 2013 en curs, ja a principis d’any, perquè la liquidació del pressupost de 2012, “encara que amb superàvit, com porta pregonant Puchades des de fa temps”, incompleix l’estabilitat pressupostaria que precisen les administracions publiques, i “que a la vista està que s’incompleix l’equilibri en la liquidació de 2012”, assenyalen.

Aquest Pla d’Ajust es tradueix en dues mesures: l’eliminació obligatòria de partides de despesa per valor de 31.441´81 €, per una banda, i la retenció de crèdits per valor de 295.000 €, “quedant l’Ajuntament en situació d’una inestabilitat pressupostària que va a traduir-se en tensions de tresoreria a mig termini”, adverteixen des del PSPV-PSOE.

Els socialistes destaquen que la liquidació de Pressupostos de 2012 “de la que tan satisfet s’ha mostrat l’Alcalde i en la que repeteix una i altra vegada que té superàvit”, no és més que el resultat de l’esforç que estan fent els veïns de Benigànim, i que queda palès als informes tècnics. Per una banda està el Pla de Proveïdors del Govern Central, el qual li ha avançat els diners, més de 2 milions d’euros “que hem d’anar tornant amb interessos els pròxims 10 anys”; per altra, la pujada d’impostos “brutal” dels últims 5 anys (52%); sense oblidar el “cadastrazo”, l’augment dels valors cadastrals de les vivendes, que ha suposat una forta entrada de recursos en 2012”, als que s’ha d’afegir els diners corresponents als treballadors municipals que no han cobrat la paga extra.

“Després de veure aquestes pujades d’impostos o les retallades que s’han fet en serveis”, afegeixen des del PSPV-PSOE, “resulta més curiós si cap algunes decisions del govern del Partit Popular com és mantenir alliberat el Regidor de Festes, i augmentar li el sou i la seua partida”. El grup socialista vol aclarir que per a d’ells les festes són importants i s’han de mantenir, “no volem que és malinterprete la nostra crítica a l’equip de govern, però també és cert que una part del pressupost de festes és susceptible d’utilitzar-se per a fer campanya política”.

Els socialistes lamenten que davant una situació excepcional com la que tenim en l’actualitat el govern del PP no prenga les mesures corresponents en favor de les prioritats i necessitats del poble, com és la inversió econòmica, arreglar carrers i camins, preocupar-se per la necessitat d’ampliar el centre escolar o fer-ne un de nou.

Subir