elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

La Jove Orquestra de la Generalitat clausura el exitoso festival de Montserrat

La Jove Orquestra de la Generalitat clausura el exitoso festival de Montserrat
    MÁS FOTOS
    La Jove Orquestra de la Generalitat clausura el exitoso festival de Montserrat - (foto 2)
    La Jove Orquestra de la Generalitat clausura el exitoso festival de Montserrat - (foto 3)

    La Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat puso anoche el punto final a una edición marcada por la apuesta por la música contemporánea, innovadora y la internacionalidad de sus intérpretes. La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana fue la encargada de cerrar esta edición con un concierto que dejó boquiabierto al público presente por la novedosa distribución de sus músicos a lo largo de la plaza. El secretario autonómico de Cultura y Deporte, Albert Girona, no se quiso perder la actuación de la joven orquesta, que depende de CulturArts.

    La formación comenzó su espectáculos con Guillermo Tell, aunque una de las piezas que más gustó al numeroso público que abarrotó la Plaça de l’Església fue Libestod, una obra totalmente contemporánea encargada por CulturArts al compositor residente de la orquesta Carlos Fontcuberta, quien estuvo presente en el concierto, y que destacó por sus efectos, por el uso de los instrumentos de un modo poco convencional y por la extraña distribución de la orquesta. De hecho, junto con la habitual colocación de los músicos había dos grupos reducidos de cámara en los laterales de la plaza que también participaron en la pieza, aportando una sonoridad diferente que ayudó a crear una sensación de lejanía.

    La agrupación aprovechó la clausura de la semana para interpretar una pieza que fue dirigida por Manuel Galduf, director musical de la orquesta con una gran vinculación con Montserrat. De hecho, según explicó el propio Galduf, era un gran amigo de Salvador Seguí, uno de los artífices de la SIMC, y por ello había estado muchas veces en el municipio ribereño contribuyendo a los inicios del festival. El batuta también hizo mención a Alfred Brotons, a quien dedicó esta obra que destacó por la magistral actuación a pie de escenario del clarinete solista. Para terminar con la velada, un pequeño grupo formado por 3 fagots (uno de los cuales es vecino de Montserrat) y dos percusionistas interpretaron un tango frente al escenario.

    De esta manera, la SIMC puso punto final a una semana de música de cámara que ha brillado por su calidad y por los numerosos espectadores que cada noche se concentraron a la Plaça de l’Església. De hecho, los asistentes ovacionaron en numerosas ocasiones a los intérpretes y felicitaron a los miembros de la corporación local por la formidable organización del festival y por la mejoría respecto a años anteriores. Los montserratinos ya esperan ansiosos lo que les deparará la edición de 2017.

    La Jove Orquestra de la Generalitat clausura l’exitós festival de Montserrat

    La Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat va posar anit el punt final a una edició marcada per l'aposta per la música contemporània, innovadora i la internacionalitat dels seus intèrprets. La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana va ser l'encarregada de tancar aquesta edició amb un concert que va deixar bocabadat el públic present per la poc habitual distribució dels seus músics al llarg de la plaça. El secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, no es va voler perdre l'actuació de la jove orquestra, que depèn de CulturArts.

    La formació va començar el seu espectacle amb Guillem Tell, encara que una de les peces que més va agradar al nombrós públic que va abarrotar la Plaça de l'Església va ser Libestod, una obra totalment contemporània encarregada per CulturArts al compositor resident de l'orquestra Carlos Fontcuberta, que va estar present al concert, i que va destacar pels seus efectes, per l'ús dels instruments d'una manera poc convencional i per l'estranya distribució de l'orquestra. De fet, juntament amb l'habitual col·locació dels músics havia dos grups reduïts de cambra en els laterals de la plaça que també van participar a la peça, aportant una sonoritat diferent que va ajudar a crear una sensació de llunyania.

    L'agrupació va aprofitar la clausura de la setmana per interpretar una peça que va ser dirigida per Manuel Galduf, director musical de l'orquestra amb una gran vinculació amb Montserrat. De fet, segons va explicar el propi Galduf, era un gran amic de Salvador Seguí, un dels artífexs de la SIMC, i per això havia estat moltes vegades en el municipi riberenc contribuint als inicis del festival. El batuta també va fer esment a Alfred Brotons, a qui va dedicar aquesta obra que va destacar per la magistral actuació a peu d'escenari del clarinet solista. Per acabar amb la vetllada, un petit grup format per 3 fagots (un dels quals és veí de Montserrat) i dos percussionistes van interpretar un tango davant l'escenari.

    D'aquesta manera, la SIMC va posar punt final a una setmana de música de cambra que ha brillat per la seva qualitat i pels nombrosos espectadors que cada nit s’han concentrat a la Plaça de l'Església. De fet, els assistents van ovacionar en nombroses ocasions als intèrprets i van felicitar els membres de la corporació local per la formidable organització del festival i per la millora respecte a anys anteriors. Els montserratins ja esperen ansiosos que els depararà l'edició de 2017.

    Subir