Dijous 23 de Novembre de 2017

-Teresa Cuartero incideix en la necessitat d’establir protocols d’actuació conjunta per a donar una resposta inclusiva a l’alumnat amb TDA-H :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Educación -  pcastellon
27/10/2017 | elperiodic.com  /  : Damián Llorens 

Teresa Cuartero incideix en la necessitat d’establir protocols d’actuació conjunta per a donar una resposta inclusiva a l’alumnat amb TDA-H

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

El Programa d’Atenció a la Diversitat de la Unitat de Suport Educatiu de la Universitat Jaume I i l’associació Apadahcas han celebrat per sisè any les Jornades formatives sobre Trastorn per Dèficit d’Atenció amb o sense Hiperactivitat (TDA-H) per tal de formar i conscienciar els futurs professionals de l’educació i la societat en general sobre aquest trastorn. La inauguració de les jornades ha comptat amb la presència de la vicerectora d’Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa, Pilar García Agustín; la presidenta d’Apadahcas, M. Teresa Saura, i la responsable del Programa d’Atenció a la Diversitat, Olga Carbó.

A continuació, la psicòloga i professora associada del Departament Psicologia Bàsica, Clínica i Psicobiologia de l’UJI, Teresa Cuartero, ha sigut l’encarregada d’oferir la conferència inaugural en la qual ha advocat per una resposta integral i inclusiva per a l’alumnat amb TDA-H a través d’un canvi d’actitud i un treball col·laboratiu del personal sanitari, centre educatiu, família i alumnat. «Necessitem un marc de referència per al professorat per a donar una resposta educativa a aquest alumnat. Per a això, cal una intervenció multidisciplinar que establisca un protocol que atenga a la diversitat perquè aquestes persones no estiguen tan sols integrades sinó incloses i reconegudes, amb una acceptació de les seues diferències en un sistema igualitari», ha assenyalat la psicòloga.

D’altra banda, Cuartero ha incidit en la importància de la identificació i intervenció primerenca i ha explicat algunes de les conductes i símptomes associats a aquest trastorn com ara la disminució del rendiment acadèmic, comportaments conflictius, infravaloració, impulsivitat o inatenció. En aquesta línia, també ha assenyalat algunes de les dificultats a les que s’enfronten les persones amb TDA-H, un trastorn que afecta el 5% dels xiquets i al 2,5% dels adults, com són l’aversió a la demora, dificultats d’aprenentatge, disfuncions executives o menor capacitat per l’autoregulació emocional, entre altres. No obstant, també ha destacat els trets positius de les persones amb aquest trastorn com ara creativitat i capacitat d’innovació, energia, optimisme o hiperfocalització.

Quant a aquests símptomes, Cuartero ha posat èmfasi en el poderós efecte de l’educació com potenciadora o inhibidora dels mateixos, per la qual cosa ha reiterat la necessitat d’establir protocols d’actuació conjunta i fomentar així la creació de cultures, polítiques i pràctiques inclusives que donen resposta a les necessitats específiques de l’alumnat amb TDA-H.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

20/11/2017 - Editorial
El fracaso colectivo de Barcelona
22/11/2017 - Raons i paraules
Papa Francesc: “Tarancón va ser gran”
22/11/2017 - La Palestra
Hagamos historia
20/11/2017 - Chuzos de Punta
#FinançamentValenciàJust
21/11/2017 - La Columna de Jomeve
Un mundo de Fantasía
18/11/2017 - Columna de Michel
Futurología a corto y medio plazo
14/11/2017 - Tribuna Naranja
Circos, tramas y vergüenzas
21/11/2017 - Reflexionando, que no es poco
Se deshincha el independentismo
15/11/2017 - Picos Pardos
Los muros que nos rodean
18/11/2017 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Mis dos amigos (y 2)
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil