elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Esquerra Unida demana que es deixe de pagar sous públics als capellans als hospitals de Castelló

    Marina Albiol, diputada d'EUPV a Les Corts Valencianes, assegura que des de què va entrar en vigor el conveni signat entre la Generalitat Valenciana i l'església catòlica, la despesa en el pagament de sacerdots que treballen en els hospitals públics de Castelló es troba propera al milió d'euros.

    Albiol assegura que el Consell està vulnerant el principi d’aconfessionalitat que hauria de regir les administracions públiques. “Els diners públics haurien d’anar a qüestions estrictament sanitàries i no a qüestions celestials”.

    Albiol ha exigit al Govern Valencià que deixe de pagar els sacerdots catòlics que presten servei en els hospitals públics de Castelló, i afegeix que des de l'any 1992, quan es va signar el conveni entre la Generalitat Valenciana i l'església catòlica, “els sous dels sacerdots els hem pagat entre tots i totes, independentment de què siguem ateus, musulmans o budistes”.

    La diputada assegura que la despesa en el pagament de sacerdots catòlics als hospitals de Vinaròs, Provincial, General, La Plana i la Magdalena suma al voltant d'un milió d'euros, “considerem aquesta despesa supèrflua i completament evitable dins d'un sistema públic de sanitat. Els sacerdots sobren als hospitals, el que falta és personal sanitari”.

    Albiol demana que deixe d'estar a càrrec de l'erari públic el pagament dels sous dels capellans catòlics als hospitals públics de les comarques de Castelló. “La religió ha de ser una qüestió privada exclusivament, als hospitals anem a què ens curen”, critica, “a més es tracta d'una mesura discriminatòria amb altres religions que practiquen ciutadans i ciutadanes del nostre país, no hi ha cap justificació per a què una religió tinga privilegis sobre les altres”.

    La diputada finalitza afirmant que tots els recursos econòmics de la Conselleria de Sanitat han d'anar destinats a l'atenció de la salut dels ciutadans i ciutadanes de les comarques de Castelló i no a l'atenció espiritual dels catòlics. “No s'entén que en una època de retallades absolutament desproporcionades i d'atacs a la sanitat pública per part del Consell, els diners dels contribuents vagen a les butxaques d'una confessió religiosa determinada".

    Subir