elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El deute, les factures i la neteja protagonitzen l'assemblea oberta de Benilloba

El deute, les factures i la neteja protagonitzen l'assemblea oberta de Benilloba
    MÁS FOTOS
    El deute, les factures i la neteja protagonitzen l'assemblea oberta de Benilloba - (foto 2)
    El deute, les factures i la neteja protagonitzen l'assemblea oberta de Benilloba - (foto 3)
    El deute, les factures i la neteja protagonitzen l'assemblea oberta de Benilloba - (foto 4)

    L'Auditori de Benilloba va ser escenari la vesprada de dissabte de l'assemblea oberta convocada per l'Ajuntament amb l'objectiu d'explicar l'acció de govern, detallar la situació de l'Ajuntament i escoltar les intervencions dels veïns. «Una excel·lent oportunitat per explicar-nos i trobar-nos cara a cara amb la gent de Benilloba per a que puga opinar i plantejar qualsevol qüestió, fent de la participació una realitat més enllà de la cita amb les urnes de cada quatre anys».

    L'alcaldessa de la localitat, Ana Delia Gisbert «Taes» va ser l'encarregada d'encetar les intervencions analitzant d'entrada «allò que ens hem trobat a l'Ajuntament» i que va definir com «desorganització, personalisme i falta de projecte».

    La primera edil va insistir en la importància realitzar qualsevol comunicació, ja siga un prec, una queixa o una comunicació, a l'Ajuntament per escrit, ja què «ens hem trobat molts reclamacions de fa anys que no consten i que tenen versions diferents, deixar-ho per escrit és una garantia per al ciutadà i dona força a l'Ajuntament per actuar».

    Sobre les factures «hem trobat de dos tipus, les que no apareixen i ara ens criden per cobrar-les, algunes de 2011 i les que sí que apareixen però que no podem pagar, perquè corresponen a conceptes irreals, com les festes de Nadal de 2014 per un import de 5.400 euros, quan sabem que no es va fer res per eixe import o del castell de festes per haver-lo pintat, quan no s'ha fet».

    La construcció i inauguració de l'Auditori en plena campanya electoral sempre ha estat envoltat de polèmica, «sols cal recordar que en el projecte de la Diputació aquest edifici és un Centre Social, que no sabem com ha esdevingut Auditori». Una inversió que segons va explicar davant l'assemblea, ha tingut un cost de «500.000 euros, dels quals 30.000 han eixit de les arques municipals i la resta de la Diputació».

    Respecte del deute municipal, Gisbert va explicar que la situació trobada a data 8 d'agost, un mes després de prendre possessió «amb un deute d'uns 360.000 euros, però al qual calia restar-li ingressos pendents i el liquid disponible als bancs». En aquest sentit, la primera edil va destacar la meitat del deute de Benilloba es manté amb la Mancomunitat del Xarpolar i amb l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües i també que hi han quatre crèdits per un import de 200.000 euros dels quals es paguen 34.000 l'any».

    En la seua intervenció, el primer tinent d'alcalde i edil de Participació, Esports i Educació, Germán González, va detallar les activitats de les regidories que té delegades, detallant les despeses de la piscina municipal i les empreses contractades, l'organització de la Setmana Esportiva amb una subvenció de 2.700 euros i explicant totes les despeses, així com el conveni signat amb Escola Valenciana.

    González va insistir en la importància de convocar trobades sectorials amb l'objectiu que «tots els veïns puguen opinar sobre allò que estem fent i sobre les qüestions que volem fer, aportant la seua visió i propostes que poden ser d'interès per tots».
    Jordi Jiménez, edil de Medi Ambient, Festes, Tradicions i Joventut, va plantejar la importància de «dissenyar un pla integral turístic que pose en valor tot allò que ofereix Benilloba», al temps que destacava la tasca de recuperació de camins i la necessitat de recuperar un espai com la Llar del Jove «per als joves de Benilloba».

    Pel que fa a les festes, Jiménez va apuntar la intenció de l'equip de govern d'obrir «un debat al voltant dels diferents formats que tenen les festes que celebrem a Benilloba, com la Fireta del Divendres Sant, que abans es feia en dos dies o el tipus d'actuacions que es contracten en Moros i Cristians», amb l'objectiu de conèixer l'opinió del poble i «veure si trobem formats que puguen generar una major consens i interés entre els veïns».

    Jordi Jiménez també va detallar les despeses de les Festes de Moros i Cristians 2015, «vam haver de treballar amb una part del que hi havia consignat en el pressupost de festes, 17 mil euros, quan en teoria havien de ser 26 o 27 mil». L'edil va fer referència al contracte de festes «el primer que vam fer es buscar els contractes d'anys anterior, amb la sorpresa que al registre no existeixen i de fet, no hem pogut saber encara que han costat les festes de 2014».

    El responsable de l'àrea de festes de Benilloba va explicar que «una de les qüestions que ens vam trobar va ser que l'Ajuntament treballava a una única empresa a l'hora de contractar les festes. Nosaltres, ja l'estiu passat vam parlar amb més de cinc i ara hem fet el mateix per les festes de 2016, buscant la millor opció i preu».

    En l'apartat de torn obert de preguntes, van ser nombrosos els veïns que van demanar la paraula per intervindre. Els cost de l'Auditori i la titularitat dels terrens que ocupa, «que havien sigut cedits per un particular a l'Atlètic Benillobense», va ser una de les primeres qüestions en plantejar-se.

    La gent també es va interessar per la funció dels guals, ja que hores d'ara no existeix un conveni amb la grua per retirar els vehicles, encara que si que es pot multar. La necessitat de treballar en el Pla General d'Ordenació Urbana va ser altra de les qüestions plantejades i la situació que plantegen les defecacions dels gossos també va suscitar un important debat.

    En un to més positiu, alguns veïns van fer també propostes a l'Ajuntament per tal de veure la possibilitat de realitzar diferents activitats, com «classes d'anglés per als xiquets a l'estiu, o gimnàsia de manteniment».

    Subir