Dimecres 25 de Abril de 2018

-Esquerra Unida pregunta a Brussel·les “qui pagarà les dessaladores innecessàries de Moncofa i Cabanes-Orpesa” :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Política -  orpesa
03/10/2016 | elperiodic.com  

Esquerra Unida pregunta a Brussel·les “qui pagarà les dessaladores innecessàries de Moncofa i Cabanes-Orpesa”

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

La portaveu d’Esquerra Unida a Brussel·les Marina Albiol ha presentat una pregunta a la Comissió Europea per conèixer quina administració hauria de retornar els 35 milions d’euros del cost de les dessaladores de Moncofa i Cabanes-Orpesa, dos projectes que al seu moment ja van trobar una forta oposició per part d’EUPV en tractar-se d’infrastructures “creades únicament per donar servei a les promocions urbanístiques projectades abans de l’esclafit de la bombolla immobiliària, i que mai han estat necessàries per a la zona. Al contrari: a aquestes comarques no hi ha problemes de subministrament ni de reg, tal com anunciàvem quan es posava en marxa la construcció de les dessaladores, i ara hi ha una inversió desmesurada, cap ajuntament reclama aigua, i d’ací a sis mesos expira el termini per a què es posen en marxa les dues plantes; i tot apunta a que s’hauran de retornar els diners de la inversió a Europa”.

Albiol formularà a la Comissió precisament la pregunta sobre quina administració serà la responsable del reabonament: “El que volem saber és si serà el Govern central o l’autonòmic, o els ajuntaments que van signar en el seu moment el conveni per al seu abastiment, els que hagen de retornar els fons. En qualsevol cas ens semblaria impresentable, ja que haver de pagar amb diners públics els disbarats de governs que només buscaven el benefici dels seus amics suposa una gran injustícia. Ara bé, si som les valencianes i valencians les que hem d’assumir la factura, com va ocórrer amb la sanció pel falsejament del dèficit en la sanitat pública, ens semblaria una autèntica provocació: a més de ser el territori autonòmic amb el pitjor finançament, el govern ens castiga amb factures provocades per les decisions lamentables de governants que ja són història, siguen del PP o del PSOE. És totalment injust que pague la ciutadania els excessos i abusos d’aquesta gent”.

A banda de preguntar per quina administració haurà de pagar la factura, la portaveu d’EU a l’Eurocambra inquirirà també sobre si la Comissió Europea té previst iniciar algun tipus d’investigació per esclarir per què al País Valencià tants fons europeus han anat a parar a projectes il·legals o inútils: “Tenim una llista d’assumptes vergonyosos que han de retre comptes amb la UE que comença a ser massa llarga: l’esmentat falsejament del cost de la sanitat, les ajudes als clubs de futbol, la Ciudad de la Luz... Creiem que la Comissió Europea hauria d’exercir un major control sobre les inversions, i demanar responsabilitats a aquells que van impulsar aquestes dessaladores innecessàries”.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

23/04/2018 - Picos Pardos
No con dinero público
23/04/2018 - Reflexionando, que no es poco
El todo es siempre mayor que la suma de sus partes
24/04/2018 - Columna de Michel
Barcelona CF ¡qué pena SR. Bertomeu!
22/04/2018 - Chuzos de Punta
San Iniesta
22/04/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Las tres D: Desigualdad, Daño medioambiental y Deuda / El 8-M

RSS elperiodic.com Orpesa
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil