Dissabte 24 de Febrer de 2018

-L'oposició al projecte d'urbanització de Cala Mosca, a Oriola, torna a Brussel·les :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Política -  orihuela
31/01/2017 | elperiodic.com  

L'oposició al projecte d'urbanització de Cala Mosca, a Oriola, torna a Brussel·les

recomendar
imprimir
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar
ver en PDF

A instàncies de la portaveu d'Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, la Comissió de Peticions de l'Eurocambra inclourà a l'agenda de la sessió del proper dia 28 de febrer el debat sobre el pla de 1.500 habitatges a Cala Mosca, l'últim quilòmetre verge del litoral al sud valencià. En paraules de la pròpia Marina Albiol, "és molt trist que encara hi haja en marxa projectes de l'era del rajol que crèiem ja superada. I més lamentable encara és que això passe a una zona tan castigada per la construcció ferotge com és el cas del litoral de la Vega Baixa. Per això seran fonamentals tots els esforços que puguem fer per aturar el pla".

El projecte, que va ser paralitzat l'any 2012, s'ha vist reactivat als darrers mesos, la qual cosa ha generat la reacció d'associacions veïnals i col·lectius polítics, entre els què es troba Cambiemos Orihuela (espai municipalista del què forma part el col·lectiu local d'EUPV). Així, durant aquestes setmanes s'han vingut mantenint reunions per planificar accions de rebuig a aquest projecte. Entre les iniciatives s'ha sol·licitat a la Comissió de Peticions la reobertura de l'expedient per existir possibles irregularitats. I és que s'observen greus mancances als estudis d'impacte ambiental: "Sembla que l'estudi d'impacte ambiental que justifica el projecte redueix i acota la zona on teòricament deurien sobreviure les espècies protegides de flora i fauna, la qual cosa no garanteix la seua supervivència", indica Albiol tot destacant que "a més, el constructor condemna la microrreserva a un espai mínim del pla, confonent aquesta amb sòls dotacionals i espais de joc. Un veritable disbarat".

S'ha d'assenyalar a més que aquesta zona costanera no es troba inclosa al PATIVEL (Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral) de la Generalitat Valenciana: "No comprenem com la Generalitat no actua de forma clara i contundent amb tots els seus mitjans per frenar una evident agressió urbanística contra l'última àrea verge del litoral sud del País Valencià, reprenent així una tendència urbanística que deuríem superar si no volem recaure en els errors que ens van portar a la ruïna. Estem segurs de que al Comissió de Peticions mostrarà receptivitat cap als col·lectius que volen salvar Cala Mosca d'una catàstrofe urbanística", ha remarcat l'eurodiputada.

D'altra banda, després de presentar al·legacions tant al projecte (que ha estat en exposició pública fins el passat divendres 27) com al PATIVEL per a que s'incloga aquest entorn al seu àmbit de protecció, la regidora de Cambiemos Orihuela Marta Guillén ha volgut incidir en la gravetat del pla: "No es tracta només de l'enorme valor ecològic de Cala Mosca, sinó del que representa a nivell socioeconòmic". Així, segons Guillén, "urbanitzar Cala Mosca significaria insistir en un model de desenvolupament fallit, que genera enorme misèria per a la majoria social, destrueix el territori i només genera benefici per a uns pocs durant poc de temps". Per això, segons sosté la coportaveu de Cambiemos Orihuela, "salvar Cala Mosca significa salvar un espai central per a la identitat dels qui estimem la nostra ciutat, un espai que pot representar un model alternatiu de desenvolupament: respectuós amb la natura i amb els éssers humans". Per això, les al·legacions que va exposar davant els mitjans de comunicació l'edil oriolana anaven en dos sentits: "Al·leguem per protegir la flora i fauna de Cala Mosca, així com la Canyada Reial que la recorre, però també al·leguem en clau socioeconòmica. Orihuela Costa té brutals mancances de serveis i infraestructures, i 1.500 cases més només agreujaran el problema i augmentaran la pressió sobre un territori a punt de col·lapsar", subratllava la regidora, que el passat dia 26 va defensar una moció per aturar el projecte, moció que fou rebutjada per PP i Ciudadanos.

  • Currently 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
: 0.0/5

19/02/2018 - Editorial
Adéu al 5%
22/02/2018 - Columna de Michel
Guerra de apellidos de Nacho García
22/02/2018 - Reflexionando, que no es poco
Nuestro mejor ahorro es no volver a votar a Mariano Rajoy
18/02/2018 - Chuzos de Punta
Turismo de basura
24/02/2018 - La Palestra
El pepero siempre miente tres veces
18/02/2018 - Solo es una opinión, Ud. perdone
Dimite el concejal que fue blanco de críticas desde el primer minuto
20/02/2018 - El Puntero
El salario de algunos Dioses
24/02/2018 - Piedras vivas
Ser anti-sistema

RSS elperiodic.com Orihuela
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil