elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Vicent Sales
Versos Lliures - RSS

De morros contra la realitat

    El passat dijous 16 d’abril, es va obrir per fí l’obra d’acondicionament del Passeig de Cotxes del Parc de Ribalta. Els ciutadans de Castelló, tenen des de llavors l’ocasió de comprovar quin ha estat el resultat de les obres dutes a terme per la Conselleria d’Infraestructures, per tal d’habilitar el Passeig per al futur pas del TRAM per l’andén central del parc.

    I tenen també l’ocasió de verificar, que totes i cadascuna de les mentides que s’han repetit durant dos anys pels profetes de l’apocalipsi i els futuròlegs del catastrofisme, se’n han anat a norris en un tres i no res.

    No hi ha res com quan la realitat, que és molt tossuda, te pega un colp als morros i te deixa fóra de combat.

    Ni els progres de guàrdia, que eren tres i el de la guitarra, van poder deslluïr l’acte, entre altres coses perquè no eren suficients ni per estirar tota la pancarta.

    Ara que el més meravellòs ha estat sense dubte la reacció dels partits polítics de l’oposició, que vençuts per la incòmoda realitat, estan intentant salvar els mobles a qualsevol preu.

    Nomdedéu, que ja se sap que és el “guardian de las esencias”, ha decidit tirar per la drecera del mig i ara diu que l’obra simplement no li agrada. Que és una senzilla qüestió de gustos; que hi ha qui li semblarà bé, però que a ells no els hi agrada. Així podrà seguir oposant-se, sense perdre ni la dignitat ni la coherència, que és el camí que porta: el de ser un digníssim i coherent partit extramunicipal.

    Ara que l’actitud del PSOE, és de traca i mocador. Davant de les evidències, davant de la constatació de la milloria en que es troba el Parc, mantenen l’actitud de “sostenella i no enmendalla”. Continuen dient que s’ha produït un atemptat al patrimoni de la ciutat, que una colla de vàndals han destroçat el Ribalta i que ara esta zona verda de la ciutat es troba partida en dos.

    Els socialistes de Castelló viuen en una realitat paralella, en eixe “matrix progre” que tan bé retrata Juan Manuel de Prada. Quan els regidors socialistes de Castelló parlen de “la barbarie e incultura del PP, que tendrá consecuencias irreparables para el patrimonio histórico-artísitico”, en referència a l’acondicionament del Passeig de Cotxes del Ribalta, ho fan des d’eixe matrix progre que consistix en tindre sempre la raó; i si la realitat te porta la contrària, pitjor per a la realitat.

    Els socialistes de Castelló, continuen installats en este matrix progre, i han instaurat una nova realitat parallela que ningú se pot atrevir a rebatre o a posar en entredit. Són uns fabricants d’illussions i volen aparèixer com a redentors de la humanitat.

    Des de La Farola, i mirant cap a l’oest, segueixen sense vore res ni entendre res. Sincerament no em sorpren, perquè tampoc s’han enterat encara que el socialisme va començar a agonitzar a Paris en 1968 per acabar estirant la pota a Berlín en novembre de 1989.

     

     

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir