elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Javier Navarro Andreu
Tots a una veu - RSS

Ribó volem el Carrer Anfós Ramon i García

    No vullc entrar en les polèmiques sobre els 51 carrers de Valéncia que van a ser renombrats pel consistori municipal per incomplir la Llei de Memòria Històrica. No parlaré de si Joan Fuster realment mereix una plaça o si alguns d'els que se li retiren l'honor de tindre un carrer en el Cap i Casal varen tindre relació en el règim franquiste.

    Parlar ara o debatre sobre això, seria dividir una atra volta la nostra societat en dos bandos com ya passà desgraciadament, fa ya molts anys. Pense que canviar els carrers que tenen relació en el franquisme per noms de persones relacionades en el comunisme, republicanisme, anarquisme o de l'ideologia que siga, no ajuda a tancar les ferides del passat.

    Yo propondria posar noms genèrics que contenten a totes les persones de diferents ideologies, com el canvi que es realisarà de Carrer Castan Tobeñas per Carrer de la Democràcia. Pero lo que si que seria de justícia i pense que molt encertat, seria renombrar els carrers en el nom de persones que han segut importants per al Regne de Valéncia a nivell cultural.

    Podria posar molts eixemples, pero diré solament un, Anfós Ramon i Garcia. Poeta i escritor, natural de Russafa, posseïx en el seu palmarés més de 300 premis lliteraris, nos deixa un llegat de milers de poemes en valencià i uns atres pero menys, en castellà. Anfós va ser volgut des de tots els sectors de la cultura valenciana, especialment en el sector faller, pero també des d'atres oposts, per posar un eixemple, l'AVL el dia que va fallir, va donar el pésam a la seua família i publicà un dels seus poemes per a recordar la seua figura.

    El 17 de juny es complirà 3 anys del seu decés, pense que els amants de la llengua valenciana, les falles i de la cultura valenciana en general, estem en deute en ell i no se m'ocorre millor homenage que anunciar eixe dia que Anfós Ramon tindrà un carrer en la terra que li va vore nàixer.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir