Divendres 20 de Abril de 2018

-La Caixa d'Aforros i Monte Pietat de Valéncia, un bonico recort :: Tots a una veu :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Tots a una veu
Tots a una veu
Por Javier Navarro Andreu

La Caixa d'Aforros i Monte Pietat de Valéncia, un bonico recort

06/03/2017
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

La primera Caixa d'Aforro d'Espanya va ser fundada pel Comte de Villacreces el 3 d'abril de 1835 en Jerez de la Frontera.

Pero abans d'això, ya en Valéncia s'estava plantejant la creació d'una Caixes d'Aforros, abans del 2 d'abril de 1832, un membre destacat de Real Societat Econòmica Amics del País de Valéncia, cridat Pedro Vicent Galabert, presentà una memòria al Consell de l'Econòmica en la que proponia la creació de la Caixa d'Aforros de Valéncia, pero va morir sense portar a terme el seu propòsit. Hagueren moltes propostes com les seues, pero ninguna fon efectiva fins al 20 de Març de 1872. El valencià Juan Navarro Reverte, ministre de Facenda durant el regnat d'Alfonso XIII, finalment va anunciar a la societat valenciana la creació de la Caixa d'Aforros i Monte de Pietat de Valéncia.

Anys més tart i despuix de l'absorció entre bancs valencians sorgí la Caixa d'Aforros de Valéncia, Castelló i Alacant, Bancaixa, coneguda per tots.

Per desgràcia açò ya és part de la nostra història, part del nostre passat, els valencians hem perdut les Caixes d'Aforros i els Bancs. Ara els nostres diners esta en mans de Madrit i Barcelona. Madrit i el Govern Central, per desgràcia nos margina econòmicament front a atres Comunitats Autonòmiques i Barcelona, l'eixemple d'imperialisme en persona, intenta cada dia aniquilar la nostra llengua i cultura. ¡¡Desperteu Valencians!! necessitem bancs propis, per a no ser marginats i economicament maltractats.

  • Currently 2.79/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Puntuación: 2.8/5


RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil