elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Jordi Bort
Raons i paraules - RSS

110 aniversari del naixement del Cardenal Tarancón

    FOTOS
    110 aniversari del naixement del Cardenal Tarancón- (foto 1)

    Enguany es commemora el 110 aniversari del naixement del cardenal Tarancón. El 2007, gràcies al treball i esforç de la comissió organitzadora del centenari i a l'Ajuntament de Borriana, es van celebrar una sèrie d'actes que van ajudar a revitalitzar la figura del paisà més universal que va infantar la nostra ciutat. Des d'ací es van impulsar reunions, conferències, edicions de llibres, reportatges de televisió, entrevistes, actes d'homenatge, filmació d'una pel·lícula,... amb la particularitat que va traspassar les fronteres locals i es van celebrar actes arreu de l'Estat Espanyol. Publicacions, notícies i reportatges en premsa escrita a nivell local, provincial, autonòmic i nacional. Un treball que va ser recolzat i alabat per molts, i silenciat per uns quants.

    Gràcies a Borriana, el cardenal Tarancón va ser de nou actualitat, i ho continúa sent. Una figura recordada i enyorada, i que hui està en la línea del Papa Francesc. El cardenal Tarancón representa una església que en aquella época dels anys 70, ja va apostar per la justícia i per la fi del nacionalcatolicisme.

    Hui el cardenal Tarancón està viu gràcies al record, al llegat, a la seua visió de futur, per la seua actualitat i la seua vigència i també per l'estima d'aquells que el considerem un bisbe del poble.

    Ara la Diputació de Castelló també vol recordar esta figura entranyable per a tots nosaltres, en el seu 110 aniversari del seu naixement, amb la iniciativa d'una exposició. Com ho va fer Borriana en el seu moment i també Vila-real. Es bo que continuem actualitzant el pensament i la reflexió al voltant del cardenal Tarancón. I també cal donar a conèixer la seua obra, i fer saber que la recuperació de la seua figura es va fer des del seu poble, tot i que a poc a poc s'han anat sumant altres institucions, com ara la Diputació de Castelló, i també particulars.

    Per anar recordant i actualitzant la figura, l'obra i el pensament del cardenal Tarancón, enguany s'organitzen dos conferències de primera rellevància en el 110 aniversari del naixement del cardenal de Borriana. El dijous 11 de maig a les 19:30h en la sala de plens de l'Ajuntament de Borriana, tindrà lloc la conferència de Jesús Bastante, responsable d'informació religiosa d'ABC, del diari Público i redactor en cap de Religión Digital, a més de col·laborador en diversos mitjans escrits i audiovisuals.

    I el dijous 18 de maig, també a les 19:30 i en la sala de plens de l'Ajuntament de Borriana, tindrà lloc una conferència a càrrec de Juan María Laboa Gallego, que parlarà sobre Pau VI, Tarancón i els bisbes espanyols. El capellà Juan María Laboa és llicenciat en Filosofia i en Teologia i doctor en Història de l'Església per la Universitat Gregoriana de Roma. Va treballar junatment amb el cardenal Tarancón.

    Els dos conferenciants de primera rellevància, serviran per a recordar i donar a conèixer una figura única de gran ressó internacional: el cardenal Tarancón. Borriana, continúa mantenint viva la flama del nostre cardenal.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir