Dissabte 21 de Abril de 2018

-110 aniversari del naixement del Cardenal Tarancón :: Raons i paraules :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Raons i paraules
Raons i paraules
Por Jordi Bort

110 aniversari del naixement del Cardenal Tarancón

25/04/2017
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

Enguany es commemora el 110 aniversari del naixement del cardenal Tarancón. El 2007, gràcies al treball i esforç de la comissió organitzadora del centenari i a l'Ajuntament de Borriana, es van celebrar una sèrie d'actes que van ajudar a revitalitzar la figura del paisà més universal que va infantar la nostra ciutat. Des d'ací es van impulsar reunions, conferències, edicions de llibres, reportatges de televisió, entrevistes, actes d'homenatge, filmació d'una pel·lícula,... amb la particularitat que va traspassar les fronteres locals i es van celebrar actes arreu de l'Estat Espanyol. Publicacions, notícies i reportatges en premsa escrita a nivell local, provincial, autonòmic i nacional. Un treball que va ser recolzat i alabat per molts, i silenciat per uns quants.

Gràcies a Borriana, el cardenal Tarancón va ser de nou actualitat, i ho continúa sent. Una figura recordada i enyorada, i que hui està en la línea del Papa Francesc. El cardenal Tarancón representa una església que en aquella época dels anys 70, ja va apostar per la justícia i per la fi del nacionalcatolicisme.

Hui el cardenal Tarancón està viu gràcies al record, al llegat, a la seua visió de futur, per la seua actualitat i la seua vigència i també per l'estima d'aquells que el considerem un bisbe del poble.

Ara la Diputació de Castelló també vol recordar esta figura entranyable per a tots nosaltres, en el seu 110 aniversari del seu naixement, amb la iniciativa d'una exposició. Com ho va fer Borriana en el seu moment i també Vila-real. Es bo que continuem actualitzant el pensament i la reflexió al voltant del cardenal Tarancón. I també cal donar a conèixer la seua obra, i fer saber que la recuperació de la seua figura es va fer des del seu poble, tot i que a poc a poc s'han anat sumant altres institucions, com ara la Diputació de Castelló, i també particulars.

Per anar recordant i actualitzant la figura, l'obra i el pensament del cardenal Tarancón, enguany s'organitzen dos conferències de primera rellevància en el 110 aniversari del naixement del cardenal de Borriana. El dijous 11 de maig a les 19:30h en la sala de plens de l'Ajuntament de Borriana, tindrà lloc la conferència de Jesús Bastante, responsable d'informació religiosa d'ABC, del diari Público i redactor en cap de Religión Digital, a més de col·laborador en diversos mitjans escrits i audiovisuals.

I el dijous 18 de maig, també a les 19:30 i en la sala de plens de l'Ajuntament de Borriana, tindrà lloc una conferència a càrrec de Juan María Laboa Gallego, que parlarà sobre Pau VI, Tarancón i els bisbes espanyols. El capellà Juan María Laboa és llicenciat en Filosofia i en Teologia i doctor en Història de l'Església per la Universitat Gregoriana de Roma. Va treballar junatment amb el cardenal Tarancón.

Els dos conferenciants de primera rellevància, serviran per a recordar i donar a conèixer una figura única de gran ressó internacional: el cardenal Tarancón. Borriana, continúa mantenint viva la flama del nostre cardenal.

  • Currently 3.06/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Puntuación: 3.1/5


RSS elperiodic.com Comunidad Valenciana
Facebook elperiodic.comTwitter elperiodic.com
Amb la col·laboració de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport. Generalitat Valenciana.

Avís Legal | Publicitat | Correu

 
Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil