elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Jordi Bort
Raons i paraules - RSS

Betlem i vi de Sant Blai

    FOTOS
    Betlem i vi de Sant Blai- (foto 1)

    El proper dia 2 de desembre s'inaugura el Betlem de Sant Blai amb moltes novetats. El betlem, pren unes dimensions considerables afegint enguany una representació escènica del Grau de Borriana. El betlem i la ciutat oferix la seua particular forma de vida recordant el conreu del vi que va tindre lloc al segle XVIII amb una bona producció en la partida agrària de Camp Romero. L'exportació de la taronja al nord d'Europa va obrir una nova via de subsistència en la societat de l'època, que va portar a Borriana a l'era moderna. A falta d'infraestructures adequades, els últims anys del segle XIX el Grau de Borriana es va anar identificant com l'eixida natural del comerç taronjaire de la Plana Baixa. I així ho ha volgut reflexar la Confraria de Sant Blai en la nova incorporació al betlem d'enguany, representant la càrrega de taronges a vora mar. D'esta manera amb estes escenes borrianenques oferim un senzill homenatge i reconeixement a totes aquelles persones que amb compromís, constància i sacrifici van treballar per una Borriana millor, portant aigua a coll dins la mar o treballant de sol a sol en el camp. També trobem al betlem la Font del Vi, Sant Blai i camps de tarongers i a més a més dels elements tradicionals.

    Una altra de les novetats d'enguany és l'edició d'una remesa d'ampolles de vi etiquetades amb la imatge de Sant Blai rememorant el lloc on es cultivava el vi, que era en la partida agrària de Camp Romero.

    Agraïm al nostre amic Ricardo, que des de Vila-real, ens fa el regal de poder-vos oferir un betlem al més pur estil valencià i que podrem vore a l'altar dels Desemparats. També com l'any passat, David Sivera ens mostra la seua passió per la Setmana Santa. Enguany mostrem el seu treball amb el pas de la Mare de Déu dels Dolors.

    El proper divendres a les 18:30h, inauguració del Betlem de Sant Blai amb la participación de la Coral CEAM. Dissabte a les 19:00h, Concert en l'Església de Sant Blai del quartet A Piacere, guanyadors del Concurs de música de Cambra Ciutat de Borriana.

    Les ampolles de vi es poden adquirir totes les vesprades a partir del divendres dia 2 de desembre fins al dia 6 de gener en l'església de Sant Blai.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir