Divendres 20 de Octubre de 2017

-El Betlem de Sant Blai (I) :: Raons i paraules :: elperiodic.com

Versió Clàsica
Edició
Raons i paraules
Raons i paraules
Por Jordi Bort

El Betlem de Sant Blai (I)

14/11/2016
a mis favoritos
disminuir letra
aumentar letra
comentar

Per quart any consecutiu la confraria del nostre patró oferirà a totes les borrianenques i borrianencs el Betlem de Sant Blai. Una cita obligada que ja s'ha fet un lloc en el programa cultural i festiu de Nadal, Cap d'Any i Reis. El betlem cada any ha anat superant-se en dimensions, enginy, art i plasticitat, i ha volgut celebrar estes festes acompanyat de religió, tradició i cultura. Nadal significa el naixement de Jesucrist que s'ha de celebrar amb el cor i la ment ben oberts per acollir l'amor tendre i compasiu de Déu. Déu es servix de l'èsser humà per apropar-se a Ell, i per això el betlem de Sant Blai s'identifica i s'encardina en Borriana. En el nostre poble.

L'any 2013 que va ser el primer que es va exposar el Betlem de sant Blai, s'oferia una gran portalada on es podia vore l'escut de Borriana i a partir d'ahi, endinsar-se en el misteri del naixement, oferint la nostra ciutat, com a lloc de descobriment d'esta fe. El 2014 una part del betlem estava poblada de tarongers, arbre tan identificat en Borriana i la comarca de La Plana, on es pot reflexionar sobre el treball i sacrifici dels nostres avantpassats lluitant per una Borriana millor. En 2015 el betlem, sempre mantenint la seua essència cristiana i el pesebre com punt capdalt, podiem descobrir aquella Borriana només coneguda actualment en la història, on una part del nostre terme produia vi, i del qual el gremi de vinaters tenia a Sant Blai com a patró. Sant Blai va estar present en el betlem en la Font del Vi.

Enguany la confraria ha volgut continuar treballant per la història i la memòria col·lectiva del nostre poble aportant la representació del Grau. Lloc on s'embarcaven les barcasses (lauts) tirades per bous carregades de caixons de taronges.

Baix l'enginy, treball, esforç, sacrifici i supervisió de Jose Luis Ribes, s'està portant a terme oferir a Borriana una part més de la nostra història i aprofundir més en la nostra fe que ens vertebra i cohesiona com a cultura i civilització.

El proper 2 de desembre a les 18:30h s'inaugurarà el Betlem de Sant Blai.

  • Currently 3.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Puntuación: 3.2/5

Actualmente está en la versión en Valenciano de "elperiodic.com".
Si desea cambiar a la versión en Castellano, puede hacerlo pulsando en la bandera.

Actualment està en la versió en valencià de "elperiodic.com".
Si desitja canviar a la versió en Castellà, pot fer-ho fent click a la bandera.No mostrar de nuevo este mensaje
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para ofrecerle una mejor experiencia y servicio. Si continua navegando estará aceptando su uso.
OK
Versión Móvil