elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Jordi Bort
Raons i paraules - RSS

Per Nadal el Betlem de Sant Blai

    FOTOS
    Per Nadal el Betlem de Sant Blai- (foto 1)

    Enguany l’Ajuntament de Borriana ha organitzat una àmplia programació de Nadal. Amb la col·laboració d’entitats cíviques i culturals de Borriana, des del passat 4 de desembre una gran varietat d’activitat cultural es mou pel poble. Cert que a Nadal també es viu Borriana amb exposicions, betlems, concerts i rutes culturals.

    La Confraria de Sant Blai, per tercer any consecutiu, exposa el betlem a l’església del patró. Casa de totes les borrianenques i borrianencs.

    El 4 de desembre es va inaugurar el Betlem de Sant Blai amb una gran afluència de públic i també d’una àmplia representació municipal amb Maria Josep Safont, alcaldessa de Borriana, al capdavant i Vicent Granel com a primer tinent alcalde. Premsa i televisió es va fer ressó de l’esdeveniment.

    El Betlem de Sant Blai és ja una tradició a Borriana. La desfilada de persones per a visitar el betlem es compten per milers. La majoria de les escoles del poble amb els seus alumnes d’infantil i primària han visitat la casa del patró, residències d’ancians o guarderies bressol. La visita ha estat amenitzada per cançons de Nadal.

    Els cap de setmana mai es pot tancar a l’hora programada. El goteig de gent és constant. Cert que és una activitat molt acceptada per la població. A més, la confraria té constància que veïns i veïnes d’Alqueries, Almassora, Vila-real i Castelló han vingut expressament a contemplar la maravilla del betlem exposat. També Televisió de Castelló ha enregistrat les escenes del betlem on la presidenta de la Confraria de Sant Blai, Tere Calpe i el vicepresident, Jose Luis Ribes i autor de l’obra, els expliquen les diverses peculiaritats del betlem. Enguany per fer un betlem arrelat amb Borriana trobem partides agràries del nostre poble i de la nostra cultura agrària (Les Salines, Bassa de les Sangoneres, Séquia Sobirana...) també aquelles on es conreava antigament el vi i també tenim a Sant Blai festejant la Font del Vi en el betlem.

    El 23 de desembre la Coral Alqueriense i el Centre Aragonés de Borriana conjuntament van donar la nota musical amb un concert que va omplir l’església i va captar l’atenció de tots els presents que va arrancar forts aplaudiments.

    També hi ha una mostra artesanal i laboriosa de David Sivera de les imatges de la setmana santa de Borriana. Un treball digne de vore que mostra la dedicació i el treball abnegat i aficionat.

    Que la llum del Nadal il·lumine els cors de cadascun de nosaltres. La Confraria de Sant Blai els desitja unes bones festes de Nadal, Cap d’Any i Reis.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir