elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Jordi Bort
Raons i paraules - RSS

Stella Maris

    FOTOS
    Stella Maris- (foto 1)

    Segons la tradició el 16 de juliol de 1251 la imatge de la Mare de Déu del Carme se li va aparèixer a Sant Simó Stock, superior de l’ordre de carmelites i li va fer lliurament dels hàbits i de l’escapulari, màxim signe marià carmelita.

    Enguany fa 118 anys que l’Ordre de Carmelites Descalços (OCD) va iniciar el seu camí en Burriana. I una de les missions dels frares durant estos anys ha segut extendre la devoció per l’advocació mariana de la Mare de Déu del Carme, “Stella Maris”. (Estrella de la Mar).

    Com antic alumne de l’antic col·legi dels frares recorde com els frares ens ensenyaven a viure el cristianisme caminant amb Maria, la mare de Jesús. No podia ser d’una altra manera en un col·legi regentat i dirigit per una ordre religiosa mariana. Els frares sempre van mostrar als alumnes que Maria és un far. Una llum enmig la nit. Un pilar de la fe. El camí que ens porta a Jesús, el seu fill, i Salvador del món.

    Recorde que en el primer curs de l’anomenat aleshores 1er de preescolar (jo tindria 4 anys), Dª Rosita (la mestra) ens portava a l’esglèsia i tots els xiquets feiem rogle al voltant de la xicoteta imatge de la Mare de Déu que està justament baix de la imatge del Jesuset de Praga. El projecte educatiu del col·legi ens mostrava a Maria des de l’inici de l’escolarització.

    Moment important, encara que ja havien finalitzat les clases, era el novenari a la Verge del Carme, que encara reunia a un bon grup d’alumnes i participavem de la festa religiosa en la eucaristia, en el cant, fent d’escolà o en la processó d’antorxes la nit del 15 de juliol. I me queda molt en la memòria el cant emocionat i solemníssim amb el que els frares carmelites cantaven la Salve durant tot el novenari i tots els dissabtes de l’any.

    Vestits amb l’hàbit de frare i capa blanca també la processó era dia i festa gran en Burriana, on la Mare de Déu dalt de la barca era custodiada per la marina, i fins i tot en l’esglèsia dels frares prenien la comunió els xiquets.

    També la Parròquia de la Mare de Déu del Carme celebra la festa pel 16 de juliol amb processó marítima. Enguany la confraria de Sant Blai, patró dels borrianencs, participarà i estarà present en esta festa tan popular per demostrar que Sant Blai fa les vegades de pare pels borrianencs, i així apropar-se a tots els racons de la ciutat perquè Sant Blai és patró de tots. Amb l’estendard i una participació de confrares el patró de Burriana acompanyarà a la Reina de la Mar pels carrers del port.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir