elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Salva Aguilella
Diario de un Ondense - RSS

Entre tots, fem poble?

    FOTOS
    Entre tots, fem poble?- (foto 1)
    Entre tots, fem poble?- (foto 2)

    L’oposició del nostre poble ha escollit. Vol que a Onda no vagen bé les coses perquè creuen que és la manera més còmoda de tornar al govern municipal. Dit d'un altra manera, volen que a Onda i als onders els vaja malament per a què a les pròximes eleccions municipals els vaja bé a ells. I quan dic a ells, dic a tots: PSPV-PSOE, España2000, Compromís per Onda, etc…

    La meua afirmació podria ser gratuïta, però està basada --per desgràcia—en massa exemples. Només en posaré uns quants que han passat esta mateixa setmana.

    L’aportació del PSPV-PSOE. El PSOE diu que ara, a Onda, hi ha un 30% d'atur i quan ells governaven hi havia un 23. Tenint en consideració que a Onda hui hi ha menys desocupats que quan vaig arribar a l'alcaldia, no fa falta ser un matemàtic per a confirmar que l'acusació dels socialistes és falsa per impossible.

    Els socialistes d'Onda diuen també que els carrers d'Onda estan ara més bruts que abans. Segur? Juan Miguel Salvador, uns mesos abans de les eleccions, no sabem amb quin interès, va signar amb FCC un contracte per sis anys més per al servici de neteja de la ciutat. Jo, quan vaig arribar a l'alcaldia, em vaig trobar blindat un contracte de moltíssims diners. Podriem detindre'ns a parlar amb quina finalitat va signar Juan Miguel Salvador aquell contracte, però no és el tema d'este article. Ara bé, si Onda té el mateix contracte esta legislatura que la passada i amb la mateixa empresa pel mateix servici de neteja, segur que la ciutat està ara més bruta que abans? Poc probable.

    Esta setmana el PSOE també ens ha acusat de que l'equip de govern no li hem aprovat cap proposta en l'últim ple. I és cert. Ens acusen de 'dictadors' per fer en un ple el que ells han fet els 24 anys que ens han governat! Curiós.

    Fixeu-vos com serà l'interès dels socialistes de què Onda vaja a pitjor que, fins i tot, no s'han dignat ni a votar a favor de l'equip de govern una reducció de dos milions d’euros de l'avançament que fa la Diputació als ajuntaments. Amb el tripartit, l'ajuntament necessitava que li avançaren cinc milions d'euros. En 2014, en seran tres. I ho critiquen! Això sí, com els ha fet vergonya votar a favor de demanar menys diners d'avançament a la Diputació i reconèixer la gestió econòmica que estem fent, han preferit abstindre's.

    L’aportació de Compromís. Al principi de l'article parlava de l'estratègia de l'oposició. Pensen que quan pitjor li vaja als onders, millor els anirà a ells. I, amb esta estratègia, Compromís per Onda ha decidit contar-la ben grossa, seguint les passes que moltes altres vegades ha donat el PSOE de Juan Miguel Salvador.

    Diu Compromís que li han dit que 'Onda Inserta' ha fet que alguns onders anaren a firmar com que la feina que acaben de trobar havia estat gràcies al programa que vam posar en marxa des de l'ajuntament. No aporten cap prova, clar. No la tenen. Però segueixen dient. "Si es demostrara que fos veritat, seria indigne". I és cert, ho seria. Però, sense aportar cap prova, i com qui no vol la cosa, ja ens han acusat d'actuar de forma indigna en un tema tan delicat com és l'atur. Jo li vaig a treure el condicional a la següent afirmació: l'estratègia de Compromís és re-pug-nant.

    L’aportació d’España2000

    Més partits que acusen continuament sense proves; també esta setmana. España2000 ha dit que Onda és cada vegada més insegura. Les dades de la Guàrdia Civil diuen el contrari. I ells les tenen. Així de simple.

    I ja per a rematar, tots ens acusen de voler fer creure que Onda és una ciutat idíl.lica, amb plena ocupació i en la que tots els veïns estan encantats de la vida. La seua demagògia és tan gran que veuen un percentatge d'aturats més gran ara, tot i que hi ha menys aturats que amb el tripartit; lamenten que Onda estiga més bruta, encara que la netegen els mateixos que abans i en les mateixes condicions; o que Onda està hui més endeutada, encara que l’ajuntament demane un avançament a la Diputació dos milions d'euros menor que quan governava Juan Miguel Salvador.

    Senyors de l'oposició, Onda no és un paradís. No ho hem dit mai. Però a Onda sí s'estan fent les coses millor que abans. Aixó sí que ho dic. I lamente que la realitat trenque el seu discurs catastrofista. Estaria bé que arribara el dia en que deixareu de pensar en vosaltres i pensareu en els onders. Als onders els aniria millor, si entre tots, ferem poble.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir