elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Por Salva Aguilella
Diario de un Ondense - RSS

Tan senzill com comparar

    Podria aprofitar este article per a fer una anàlisi resultadista de la desocupació a Onda. La comparativa amb l'anterior equip de govern és demoledora al nostre favor. Mentre el tripartit va multiplicar per cinc la desocupació al nostre poble, l'actual ajuntament hem aconseguit frenar en sec esta tendència.

    Ara bé, ¿és realment la dada objectiva la que ha de servir per jutjar el que fa un equip de govern o un altre? Tot i que la comparativa ens és clarament favorable, jo pense que no. Si més no, que no només.

    Per a ser justos, crec que se'ns hauria de jutjar pel que fem uns i pel que feien els altres.

    Durant la passada legislatura, vaig ser molt crític al denunciar que el tripartit no feia absolutament res per evitar el creixement imparable de la desocupació al nostre poble. Personalment, denunciava que l'anterior alcalde estava 'parat' davant el problema de la desocupació.

    Només es dedicava a gestionar els diners que li arribaven de la Generalitat en concepte de taller d'Ocupació.

    Partida que ara també arriba a Onda i que acabem de demanar per a l'any que ve. Això era tot el que feia el tripartit. Cap idea. Cap iniciativa. I molts aturats al nostre poble.

    I què estem fent ara? Gestionar els diners que arriben de la Generalitat dels Tallers d'Ocupació. Sí, però molt més.

    L'última iniciativa ha estat presentar una web (http://onda.portalemp.com) per a facilitar la recerca de treball i donar suport a empreses i emprenedors.

    La web és, només, una de les moltes iniciatives que hem posat en marxa al nostre poble. El pla de mediació Onda Insertaés un altra i gràcies a ella 134 veïns han aconseguit feina, un percentatge de col.locació molt més elevat que el Servef.

    També hem impulsatcursos formatius, en funció de les necessitats de les empreses, per tal de millorar les possibilitats dels aturats de trobar feina.

    Un altra de les pioneres iniciatives que hem posat en marxa al poble és el Onda Factory, que ha aconseguit que es creen 15 noves empreses, que altres cinc estiguen en tràmits i que s'hagen contractat a 43 persones de forma directa.

    També hem posat en marxa l'Onda Emplea, que dona ajudes directes per a l'auto-ocupació, per tal de generar llocs de treball. I el Aprendiendo a Emprender, que ha ajudat a pràcticament 400 joves del poble a conèixer les claus per montar un negoci. I hem posat en marxa beques municipales per als joves, per apropar-los al mercat laboral, i hem diversificat l'economia apostant pel turisme, per a què els llocs de treball no depenguen tant a Onda del taulell, i hem apostat per la contractació d'empreses del poble, per a consolidar els llocs de treball, i hem beneficiat a les empreses que contracten a onderseliminant-los impostos locals.... I així un llarg etcètera.

    Elperiodic.com ofrece este espacio para que los columnistas puedan ejercer eficazmente su derecho a la libertad de expresión. En él se publicarán artículos, opiniones o críticas de los cuales son responsables los propios autores en tanto dirigen su propia línea editorial. Desde Elperiodic.com no podemos garantizar la veracidad de la información proporcionada por los autores y no nos hacemos responsables de las posibles consecuencias derivadas de su publicación, siendo exclusivamente responsabilidad de los propios columnistas.
    Subir